Rennosti keskellä kaaosta

Rennosti keskellä kaaosta

with Ei kommentteja

Joskus (usein) sitä yrittää kovasti kontrolloida: itseään, toisia ihmisiä, elämää. Kun kaikki sujuu suunnitelmien mukaan töissä ja kotona, olo on rauhallinen. Kun homma ei tunnu olevan hanskassa, turhaudumme ja hermostumme.

Tämä jännittävä aika, jossa homma ei tunnu olevan oikein kenelläkään hanskassa, opettaakin meille muun muassa hetkessä elämistä. Kerta toisensa se jälkeen se muistuttaa, että kontrollointi on turhaa, ja ohjaa meitä kehittymään yhä paremmaksi rentoutumisen ja elämälle antautumisen jalossa taidossa.

Avain siihen on hyväksyä elämä sellaisena kuin se kunakin hetkenä eteemme avautuu.

Kun yritämme kontrolloida, takerrumme siihen, miten asioiden mielestämme pitäisi sujua. Tiedämme muka parhaiten, miten toisten tulisi toimia, työasioiden järjestyä ja elämän ylipäätään rullata.

Kerta toisensa jälkeen olen saanut huomata, että kun lakkaan yrittämästä pitää kaikkia lankoja käsissäni, huokaisen syvään ja alan yksinkertaisesti luottaa, asiat loksahtavat kohdalleen – usein paljon nerokkaammin kuin olisin koskaan voinut kuvitellakaan. On olemassa minua viisaampi voima, joka tietää paljon paremmin.

Yksi suurimmista haasteista meille maan päällä tallustajille on oppia luottamaan. Siinä piilee myös suurin voimamme. Kun ymmärrämme (jokaiselle solullamme, ei vain älyllisesti), että asiat järjestyvät aina tavalla tai toisella ja että voimme edetä kohti haluamaamme ilman jatkuvaa säätämistä ja elämän komentelemista matkan varrella, siirrymme tilaan, jossa alamme avautua ottamaan vastaan kaikkea mahdollista hyvää.

Kun lakkaamme sanelemasta maailmankaikkeudelle, miten asiat pitää hoitaa, annamme sille tilaisuuden yllättää meidät iloisesti.

Seuraavat neljä vinkkiä lempeämpään elämään auttavat luopumaan kontrolloinnin tarpeesta.

1. Pidä tauko

Kun asiat tuntuvat jumittavan paikoillaan tai kaatuvan niskaan, on aika pitää tauko. Se on erityisen tärkeää juuri silloin, kun tuntuu, ettei millään ehtisi. Luovuus ei kukoista kiireessä ja paineessa. Ideat vaativat rauhaa ja joutenoloa kypsyäkseen. Jatkuvan tavoitteellisen touhuamisen sijasta tarvitset aikaa rentoutua ja tehdä mitä mieleen juolahtaa: kahvitella, höpötellä, lueskella, leipoa, kävellä metsässä, istuskella puistossa, meditoida tai vain olla ja ihmetellä. Usein mieltä vaivanneet ongelmat ratkeavat kuin itsestään vain siksi, että jätät ne hetkeksi rauhaan.

2. Lakkaa vertailemasta

Oletko koskaan eksynyt Facebookiin katsomaan, mitä kavereille kuuluu, ja tuntenut itsesi parinkymmenen minuutin kuluttua surkeaksi luuseriksi, koska päädyit vertailemaan omaa elämääsi jonkun toisen elämään ja miettimään, että sinunkin pitäisi olla jo paljon pidemmällä, onnellisempi, menestyneempi…?

Vertailu imee meistä kaiken ilon, luovuuden ja innostuksen. Vaikka vielä äsken kaikki oli hyvin, äkkiä niin ei olekaan – vaikka mikään ei todellisuudessa ole muuttunut. Yksi parhaista asioista, jonka voi tehdä itsensä hyväksi, onkin lakata vilkuilemasta hermostuneesti ympärilleen.

Miksi haluaisit samaa kuin joku toinen? Jokaisella on oma polkunsa ja tehtävänsä, omat vahvuutensa ja haasteensa. Olemme täällä yhdessä tekemässä maailmasta parempaa paikkaa, emme kilpailemassa toistemme kanssa. Anna muiden touhuta omia juttujaan ja keskity sinä omaan elämääsi, omaan juttuusi – siihen, joka tekee juuri sinut onnelliseksi. Olet oikealla polulla, koska olet omalla polullasi.

3. Kuuntele kehoasi

Ihmiskeho on ällistyttävän upea kokonaisuus, joka kertoo meille jatkuvasti, missä mennään. Intuitio viestittelee usein nimenomaan tuntemusten ja tunteiden kautta. Usein emme kuitenkaan kuuntele sitä.

Sen sijaan, että rakastaisimme ja hellisimme kehoamme, yritämme väkisin saada sen sopeutumaan hektiseen aikatauluumme ja kunnianhimoisiin suunnitelmiimme. Kehon (ja samalla myös intuition) vetoomukset ovat usein hyvin yksinkertaisia: tarvitsemme lepoa, palautumista, liikuntaa, oleskelua. Mitä rentoutuneempia ja levänneempiä olemme, sitä parempi flow. Kuulostele oloasi. Kukaan ei jaksa koko ajan puskea eteenpäin; välillä täytyy myös rauhoittua.

4. Rentoudu

Hengitä syvään ja luota siihen, että kaikki järjestyy parhain päin, vaikka et vielä tietäisikään, miten se tarkalleen ottaen tapahtuu. Kun lakkaat kontrolloimasta ja antaudut elämänvoiman johdatukselle, kaikki vastustamiseen aiemmin käyttämäsi energia jää sinulle itsellesi. Tilalle saat sopusointua ja rakkautta. Sisäiset ristiriitasi ratkeavat, taistelu laantuu ja ilo ja rauha alkavat virrata elämääsi. Jatkuvan säätämisen, ponnistelun ja kontrolloinnin sijaan alat soljua vaivattomasti elämän virrassa.

Huh, mikä helpotus!

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin