Henkisyys.2 – jotain ihan muuta

Henkisyys.2 – jotain ihan muuta

with Ei kommentteja

Kun kerron olevani henkinen opettaja, minulta kysytään aina välillä, mitä se henkisyys oikein on. Mitä se käytännössä tarkoittaa?

Henkisyys mielletään usein joko epäilyttäväksi hörhöilyksi tai yleväksi hymistelyksi, joka ei tavallista tallaajaa juuri kosketa. Jotain suurta, epämääräistä ja arjesta irrallaan olevaa sen joka tapauksessa täytyy olla.

Oikeasti henkisyys on arkista, tavallista ja luonnollista. Se on jokapäiväisiä valintoja, päätöksiä ja pieniä tekoja. Siitä saa harvoin kiitosta ja glooriaa – ja miksi saisikaan, sillä jokainen etenee henkisellä polulla ihan itsensä vuoksi.

Minulle henkisyys tarkoittaa ennen kaikkea kirkasta, avointa yhteyttä omaan, todelliseen itseen – jatkuvaa oman sydämen ja korkeamman minän ohjauksen kuulostelua ja sen toteuttamista arkielämässä. Se on elämään luottamista ja oman keskeneräisyyden hyväksymistä: sitä, ettei pelkää, syyttele, tuomitse ja pyri kontrolloimaan, vaan pikemminkin kohtaa rohkeasti ja avoimesti elämän kulloinkin tarjoamat opetukset ja suhtautuu itseensä lempeästi niitä tutkaillessaan, kasvaessaan ja oppiessaan.

Niin, se lempeys  Kirjoitan ja puhun paljon siitäkin. Se on nyt trendikästä ja koko sana alkaa kuulemma jo vähän ärsyttää. Itselleni lempeys on kuitenkin jotain muuta kuin ohimenevä ilmiö (uskon muutenkin tämän ”trendin” tulleen jäädäkseen – on sen aika, vihdoinkin, onneksi).

Lempeys on elämäntapa, jonka puolesta suuret henkiset opettajat ovat puhuneet jo tuhansia vuosia. Se on aivan henkisyyden ytimessä – oikeastaan koko yhteisen ihmisyytemme perusta.

Lempeys on itsen ja toisten hyväksymistä, rakkautta, myötätuntoa, anteeksiantoa, luottamusta, ymmärrystä – kaikkea sitä, mitä tällä ihmisyyden matkalla olemme oppimassa ja harjoittelemassa.

Lempeys on vaikkapa sitä, että hymyilee toiselle ja toivottaa hyvää huomenta. Se on sitä, että neuvoo rasittavaa tumpeloa rauhallisesti tai odottaa kärsivällisesti, että raivostuttava hidastelija saa lukuisat tavaransa koottua. Se on sitä, ettei kiukuttele omaa huonoa tuultaan ympäriinsä, kiilaa jonossa muiden ohi tai rähise työtään tekevälle asiakaspalvelijalle. Se on syvää tietoisuutta siitä, että maailmaan mahtuu muitakin kuin minä ja että me kaikki olemme vieläpä yhtä arvokkaita.

Arjen henkisyys – lempeän elämä perusta – ei ole isoa, vaikeaa ja abstraktia vaan pientä, yksinkertaista ja konkreettista.

Älä tee toisille sellaista, mitä et haluaisi itsellesi. Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Kiitos. Ole hyvä. Anteeksi. Annas kun minä autan. Tässä on vapaa paikka. Tuo taitaa olla sinulle liian painava, minä voin kantaa. Ei se sen kummempaa ole.

Toisin kuin joskus ajatellaan, lempeys ja ystävällisyys eivät kerro heikkoudesta, tyhmyydestä ja naiiviudesta, vaan viisaudesta ja vahvuudesta. Meidät on luotu auttamaan, tsemppaamaan ja tukemaan toisiamme. Olemmehan yhtä. Lempeys tekee maailmasta paremman, rakkaudellisemman paikan. Mikä voisi olla arvokkaampaa?

Myös lempeys itseä kohtaan on äärimmäisen tärkeää. Kun ymmärrämme, ettemme ole täydellisiä ja teemme virheitä, hyväksymme epätäydellisyyden ja virheet muissakin ihmisissä. Elämässä on valoa ja pimeyttä, iloa ja surua, onnistumista ja epäonnistumista. Erehdymme, unohdamme, sähläämme. Ei se mitään. Niin tekevät muutkin. Se kuuluu asiaan.

Näinä rankkoina aikoina tarvitset lempeyttä enemmän kuin koskaan.

Tarvitset lempeyttä erityisesti silloin, kun joudut kohtaamaan oman pimeän puolesi: pelkosi, ahdistuksesi, surusi, valheesi, kipeät haavasi. Se kuuluu väistämättä henkiseen etenemiseen ja saattaa joskus tuntua loputtomalta vaeltamiselta pimeässä. Silloin on tärkeää muistaa, että et ole tuo pimeys. Päinvastoin: siihen sukeltaessasi lähestyt koko ajan aitoa hyvyyttäsi ja kirkkauttasi.

Ole siis kiltti itsellesi, kun kasvat. Vaikeudet, esteet ja haasteet ovat tilaisuuksiasi luopua vanhoista, pinttyneistä ajatusmalleistasi ja oivaltaa itsestäsi ja elämästäsi jotain uutta. Kun tunnet itsesi epävarmaksi tai lannistuneeksi, pysähdy hetkeksi. Arvosta työtä, jota teet itsesi hyväksi. Ihan pian saatat oivaltaa jotain, joka kantaa sinua taas pitkän matkaa eteenpäin.

Kun hyväksyt itsesi sellaisena kuin olet, elämäsi alkaa muuttua. Oman epätäydellisyytesi hyväksyminen antaa muillekin luvan olla oma itsensä – ja lisäksi se antaa muille mahdollisuuden tukea ja auttaa sinua siinä, missä et ole täydellinen. Avaudut elämälle ja toisille ihmisille tavalla, joka ei täydellisen julkisivun takaa ole mahdollinen.

Silloin pelko alkaa muuttua rakkaudeksi, tuomitseminen ymmärtämiseksi, vaatiminen vastaanottamiseksi, kireys levollisuudeksi, kiire rauhaksi. Päivä päivältä sinun on helpompi nähdä asiat sellaisina kuin ne oikeasti ovat, kuulla sydämesi ohjausta ja toimia oikein.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin