Muutosten pyörteissä kohti uutta – näin selviät luottavaisin mielin

Muutosten pyörteissä kohti uutta – näin selviät luottavaisin mielin

with Ei kommentteja

Käsi ylös, jos 2018 oli sinulle vauhdikas ja haastava vuosi täynnä monenlaisia muutoksia ja yllättäviä käänteitä – hyviä, pahoja, rumia tai jotain siltä väliltä! Jep. Niin vähän ajattelinkin. Sitä on ilmassa.

Viime vuosi oli energioiltaan aika reipasta menoa, ja loppuvuotta kohti tahti vain kiihtyi. Itse olen ollut välillä pää pyörällä omien haikeiden loppujeni, uusien alkujeni, hämmentävien käänteiden ja ihmeellisesti toteutuneiden toiveiden kanssa. Ystävät, tutut ja asiakkaat sanovat samaa. Kaikki ovat myös varmasti huomanneet, että elämme mittavien muutosten aikaa myös maailmanlaajuisesti.

Toisaalta, miten muutenkaan voisi olla?

Muutos on väistämätön osa elämää, oikeastaan koko elämän keskiössä. Jos emme jatkuvasti oppisi, kasvaisi ja muuttuisi, luopuisi vanhasta ja ottaisi vastaan uutta, emme oikein edes olisi elossa. Luvattiinko elämän sitä paitsi jossain olevan helppoa, rauhallista ja ennalta-arvattavaa? Ei kai (tai sitten missasin tuon tiedotustilaisuuden).

Miten joskus ahdistavilta tuntuvista muutoksista sitten selviäisi helpommin?

Hyvä keino on varautua muutoksiin ja nähdä ne olennaisena osana elämän virtaa – hyväksyä ne tavallaan mielessään jo valmiiksi. Kaikki on jatkuvassa muutostilassa: kasvit, eläimet, ihmiset, yhteiskuntajärjestelmämme, uskomuksemme maailmasta, sinä itse. Miksi odottaa, että kaikki pysyisi paikallaan? Sehän olisi oikeastaan luonnotonta ja kummallista.

Toiseksi muutosten kanssa kannattaa ystävystyä. Yritä siis olla hangoittelematta kovasti vastaan, kun kuviot ympärillä menevätkin äkkiä uusiksi. Nekin muutokset, jotka aluksi tuntuvat ahdistavilta tai käsittämättömiltä, kätkevät sisälleen kasvun siemenen ja avaavat usein tilaisuuksia uuteen. On sanottu, että kaikki muutos on hyväksi. Joskus ne hyvät puolet tosin selviävät vasta jälkeenpäin. Siksi on syytä olla myös kärsivällinen.

On luonnollista, että muutokset joskus hermostuttavat tai pelottavat. Vanha on tuttua ja turvallista; uuden edessä on aina hiukan epävarma olo. Ole siis lempeä itsellesi. Anna itsellesi aikaa sopeutua ja käsitellä muutoksen esiin nostamat tunteet, pelot ja ajatukset. Hengittele kaikessa rauhassa.

Muutosten pyörteissä on lohdullista muistaa, että maailmassa on paljon asioita, joita hämmentyneet aivomme ja pelokkaat sydämemme eivät välttämättä heti ymmärrä. Emme koskaan näe kokonaiskuvaa – vain pienen kaistaleen siitä. Siksi on hyvä pyrkiä rentoutumaan ja uskoa, että asiat järjestyvät loppujen lopuksi, kuten on tarkoitus – vaikka juuri nyt ei siltä tuntuisikaan. Olethan tähänkin asti selvinnyt kaikesta eteesi tulleesta!

Emme ole kutsuneet muutosta elämäämme ilman syytä. Usein muutoksella on meille tärkeä viesti. Kuulostele siis, mitä muutoksen tuulet sinulle kuiskailevat. Paljastavatko ne aiemmin huomaamatta jääneitä totuuksia menneisyydestä, jakavatko ne nykyhetkeen liittyvää viisautta vai opastavatko ne ehkä tulevaisuuden varalle? Ehkä muutos selkiyttää meille omia arvojamme, kannustaa tekemään rohkean siirron tai vapauttaa energiaa johonkin uuteen? Joskus muutos on juuri se tarvittava potku takapuolelle! Sen ansiosta saamme vihdoinkin itsemme riuhtaistua irti vanhasta ja suunnattua kohti uutta.

Muutokselle antautuminen on loppujen lopuksi valtava helpotus. Se on luopumista turhasta kontrolloinnista ja hyppäämistä rohkeasti elämän virtaan. Emme voi eikä meidän tarvitse nähdä seuraavan mutkan taakse. Silti olemme turvassa tässä hetkessä.

Kun pystymme toivottamaan muutokset tervetulleiksi, meidän ei enää tarvitse yrittää takertua epätoivoisesti vanhaan. Kun uskomme, että kaikki kyllä järjestyy ennemmin tai myöhemmin, voimme lakata taistelemasta olosuhteita vastaan.

Kun hyväksymme muutoksen, osoitamme luottavamme maailmankaikkeuden viisauteen ja hyvyyteen – vaikka ympärillä välillä vähän rytisisi.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin