Voi hyvin syksyllä

Voi hyvin syksyllä

with Ei kommentteja

Näin syyskuussa sää on jo väistämättä alkanut muuttua. Ilma on viilentynyt ja päivät lyhentyneet. Aamuisin ulko-ovella tervehtii syksyn kirpeys, ja mieleen hiipivät ajatukset höyryävistä teekupposista, rauhallisista koti-illoista ja villasukista.

Loikoilun, mansikoiden ja uintiretkien täyttämät kesäpäivät alkavat olla takana. Niitä saattaa olla ikävä, mutta onneksi syksykin tarjoaa runsaasti kaikenlaista mukavaa. Seuraavat 5 vinkkiä auttavat voimaan hyvin myös syksyllä.

  1. Hyväksy muutos

Jos jokin on elämässä varmaa, niin muutos. Luonto muistuttaa meitä siitä jatkuvasti vaihtuvien vuodenaikojen myötä. Onkin mahtavaa rikkautta, että saamme elää neljän vuodenajan rytmissä. Luonto myös näyttää meille, miten luonnollista on päästää irti vanhasta ja suunnata katse kohti uutta, kun sen aika on tullut. Aurinkoinen kesä on mennyt, tervetuloa upea syksy!

  1. Herkuttele syksyn väreillä

Syksyn värit ovat lämpimiä ja maanläheisiä: tummaa keltaista, syvää oranssia, metsänvihreää, luumunpunaista. Kun syömme näiden värien kyllästämiä ruokia – vaikkapa omenoita, luumuja ja juureksia – imemme itseemme maaäidin vakautta ja juurevuutta. Syksyn ruoat ovat hehkuvia, maadoittavia ja ravitsevia. Väreillä voi herkutella myös ulkoisesti: syksyllä tekee usein mieli myös pukeutua vahvoihin ja syviin värisävyihin. Kuuntele intuitiotasi ja kietoudu pehmoisiin, värikkäisiin syysvaatteisiin.

  1. Liiku lempeästi

Kesällä on ihanaa viettää aikaa ulkona. Aurinkoisella säällä liikumme luonnossa kuin huomaamattamme: uimme, tassuttelemme paljain jaloin nurmikolla, pelaamme vauhdikkaita ulkopelejä ja upotamme varpaat rantahiekkaan. Älä kuitenkaan anna sään viilenemisen estää itseäsi liikkumasta. Syksy ei ole tekosyy jäädä sohvalle köllöttelemään (vaikka sekin on toki välillä tärkeää). Lämpötilan laskiessa liikunnan voi siirtää sisätiloihin: voit vaikka joogata ja venytellä kotona, käydä uimahallissa uimassa tai aloittaa tanssitunnit. Tärkeintä on, että nautit liikunnasta etkä jää kokonaan paikallesi.

  1. Iloitse syksystä

Syksy on paljon muutakin kuin paluuta harmaaseen arkeen ja rutiineihin. Se on täynnä mukavia asioita: kahlaa värikkäissä lehtikasoissa tai ainakin ihastele niitä, kuuntele sateen ropinaa katolla, tee retki syksyiseen metsään. Kääriydy lämpimään vilttiin lokoisassa kotiasussa ja nautiskele. Katsele hyväntuulisia elokuvia, hörpi teetä, lue inspiroivaa kirjaa tai kirjoita muistiin, mikä kaikki tänään ilahdutti ja mistä olet kiitollinen.

  1. Noudata syksyn rytmiä

Anna itsesi rauhoittua syksyn rytmiin. Syksyn energia on erilainen kuin kesän; kehomme ja mielemme sopeutuvat siihen luonnostaan, kun annamme niille luvan. Syksyllä käännymme luonnostamme hieman sisäänpäin ja pohdiskelemme asioita. Pimenevinä iltoina onkin hyvä rauhoittua hetkeksi ja ottaa itselleen omaa aikaa. Sytytä kynttilät, pysähdy kuulostelemaan oloasi ja sitä, mitä sisäinen viisautesi sinulle kertoo. Pidä itsestäsi hyvää huolta.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin