Rentoa joulua!

Rentoa joulua!

with Ei kommentteja

Joulu on ilon ja valon, rauhan ja yhdessäolon juhla. Silti usein stressaannumme ja hermoilemme, kun yritämme saada kaiken valmiiksi ajoissa, hoitaa velvollisuudet ja täyttää odotukset töissä ja kotona. Mitä jos tänä jouluna otettaisiin rennommin? Esimerkiksi näin:

  1. Pysähdy hetkeen.

Huomaa ihmiset ympärilläsi, kysy mitä heille kuuluu ja kuuntele. Hengittele kynttilöiden, pipareiden ja joulukuusen tuoksua, katsele kauniita jouluvaloja ja lumista maisemaa. Lakkaa hetkeksi touhottamasta ja miettimästä, mitä seuraavaksi pitikään tehdä. Anna joulurauhan tulla.

  1. Vietä hetki päivässä omaa aikaa.

Väsyneenä ja stressaantuneena tulee helposti tiuskaistua ja hermostuttua juuri niihin ympärillä pyöriviin läheisiin. Porukassa on mukavaa, mutta varaa itsellesi joka päivä ainakin 10-15 minuuttia, jolloin keskityt vain itseesi, hengittelet ja rauhoitut. Anna ajatusten tulla ja mennä ja ole vain.

Jos tunnet meditaatio-tai hengitystekniikoita tai rentoutumisharjoituksia, käytä niitä. Tässä yksi toimiva hengitysharjoitus: hengitä nenän kautta sisään rauhaa 7 sekunnin ajan, pidätä hengitystä 7 sekunnin ajan, hengitä nenän kautta ulos stressiä ja kiirettä 7 sekunnin ajan, pidätä hengitystä 7 sekunnin ajan. Näe, miten jokaisella sisäänhengityksellä täytyt valolla ja rauhalla ja jokaisella uloshengityksellä päästät irti kaikesta kireästä ja raskaasta energiasta. Toista muutaman kerran. Puuh!

  1. Käy välillä ulkona ihmettelemässä joulun taikaa.

Talven ihmemaa on lähempänä kuin luuletkaan, kun vain malttaa työntää nenänsä ulos ulko-ovesta! Kävele hetki pihalla tai puistossa katselemassa pikkulintuja ja oravia tai lähde sään salliessa pulkkamäkeen. Ota tarvittaessa lapset mukaan (omat tai muiden – teet samalla päivän hyvän teon). Milloin teit viimeksi lumienkelin? Raitis ilma selvittää ajatuksia ja jaksat taas paremmin.

  1. Harjoita kiitollisuutta.

Joulu on loistavaa aikaa olla ihan erityisen kiitollinen kaikesta hyvästä ja kauniista ympärillään. Entä mitä kaikkea hienoa kuluneena vuonna tapahtui? Kirjoita muistiin kaikki asiat, joista olet kiitollinen elämässäsi juuri nyt. Ilo ja kiitollisuus liittyvät tutkimusten mukaan saumattomasti yhteen, joten kiitollisuus on helppo tapa lisätä iloa ja tyytyväisyyttä elämään.

  1. Muista, että joulu on antamisen juhlaa.

Antamisen ei tarvitse olla pelkkiä lahjoja, vaan pieniä hyviä tekoja, joilla voi osoittaa välittämistään. Auta kaveria tai tuntematonta, tarjoudu hoitamaan jokin asia kiireisen puolesta, hymyile, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi, kiitä. Antaminen ja myönteinen asenne tarttuvat ja antamisesta tulee antajallekin hyvä mieli. Jos taas itselläsi on tekemistä enemmän kuin tarpeeksi, älä yritä pärjätä yksin, vaan pyydä apua. Huomaat, että ihmiset auttavat mielellään. Se nyt vaan on mukavaa.

  1. Palkitse itseäsi mukavilla hengähdystauoilla.

Juu, listalla on aina tekemättömiä asioita, mutta nyt on aika katkaista kiire ja rauhoittua. Istu alas, juo kupponen kuumaa, kuuntele rentouttavaa musiikkia, katso hauska elokuva tai lue inspiroivaa kirjaa. Nauti. Olet ansainnut kaiken mahdollisen hyvän ja kauniin.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin