Ilo ja arki

Ilo ja arki

with Ei kommentteja

Joskus (usein) arjen pyörityksessä tuppaa unohtumaan, että ilo on ihmiselle se kaikkein luonnollisin olotila.

Mieli kehittää kovin helposti ilolle esteitä: stressaamme, kiirehdimme, hermostumme ja kiukustumme milloin mistäkin. Tunnemme riittämättömyyttä, murehdimme mennyttä tai tulevaa. Huokaus.

Saatamme ajatella, että iloon pitää olla jokin erityinen syy: pitkään hingutun tavoitteen toteutuminen, suuri saavutus, mahtava onnistuminen, uusi työpaikka, unelmien asunto, vihdoinkin parisuhde. Vasta sitten on lupa riemuita, muuten jurnutetaan naama peruslukemilla.

Todellisuudessa on ilo on vaivaton olotila eikä vaadi mitään erityisolosuhteita. Pieniä ilon ja hyvän mielen hetkiä löytyy jokaisesta arkipäivästä, kun vain otamme ne vastaan.

Sieluina olemme puhdasta iloa, valoa ja rakkautta. Ilo on aina olemassa sisällämme – joskus se vain syystä tai toisesta estyy virtaamasta.

Olen seurannut viime aikoina ystäväni pikkupojan touhuja. Hän väläyttelee hurmaavia hymyjään, hihkuu ja viuhtoo innoissaan käsillään, vaikka ei taatusti ole päässyt ensimmäiseenkään tulostavoitteeseen eikä neuvotellut yhtäkään onnistunutta diiliä. Hänen tahrainen haalarinsa tuskin edustaa trendimalliston kuuminta huippua, ja tukkakin sojottaa päässä miten sattuu. Hän kuitenkin tietää ilosta jotain olennaista, jonka mekin kerran tiesimme: ilo on meidän jokaisen perusoikeus eikä sitä tarvitse millään tavalla ansaita.

Lapset hymyilevät ja nauravat paljon, koska – toisin kuin aikuiset – he osaavat elää tyytyväisinä hetkessä kelailematta jatkuvasti jotain turhaa.

Mutta kyllä ilo pulppuaa meidän aikuistenkin sisältä luonnostaan, jos vain annamme sille luvan.

Se on pikemminkin irtipäästämistä kuin suorittamista, hyväksymistä kuin pyrkimistä, rentoutumista kuin ikuista säätämistä. Se on sitä, että istahtaa hetkeksi kesken kaiken, huokaisee syvään, huomaa hetken kauneuden. Muistaa, että kaikki on hyvin, tässä ja nyt.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin