fbpx
Rantakuntoon!

Rantakuntoon!

with Ei kommentteja

Nyt kun kesä koitti ja ilmat lämpenivät (jipii!), seuraava kysymys kuuluukin luonnollisesti: oletko jo rantakunnossa? Uh, en minäkään. Tai hetkinen, mietitäänpäs. Miten siihen rantakuntoon oikein päästään?

Ns. rantakunto puhuttaa joka kevät ja kesä. Viime aikoina sävy on onneksi muuttunut: emme enää niin vain suostu ulkopuolelta asetettuihin hölmöihin muotteihin.

Koko rantakunnon käsitteelle on alettu nauraa ja se on tietenkin ihan oikein. Etteikö ihminen saisi mennä rannalle, jos ei vastaa kulttuurissamme vallitsevaa mielivaltaista ulkonäköihannetta? Älytöntä. Kukas sen kieltäisi?

Ongelmana on, että vaikka me kaikki järkevät, tiedostavat ihmiset olemme sitä mieltä älyllisesti, alitajuisesti olemme jossain määrin omaksuneet tuon ihanteen. On harhaa, että olisimme jollain tavoin jatkuvan mainospommituksen yläpuolella tai ulottumattomissa. Lehdet, mainosjulisteet, televisiosarjat ja elokuvat tulvivat kuvia täydellisistä kehoista, ja kuvat ovat voimakkaita. Ne vaikuttavat meihin silmänräpäyksessä, ennen kuin edes ehdimme huomata. Niinpä me häpeilemme rannalla omaa kehoamme. Muhkurat ja löllöt ovat mielestämme noloja. Teoriassa ehkä naureskelemme täydellisyyden vaatimukselle, mutta oman pömppömahan näkeminen uimapuvussa ei enää nauratakaan.

Yhtäkkiä meidän on vaikea olla iloisia ja nauttia täysillä kesästä, auringosta ja vapaudesta.

Onneksi asiaan voi vaikuttaa. Kaiken ytimessä on itsen hyväksyminen. Kyse on myös itsearvostuksesta: olenko auringonpaisteen ja ihanan lomapäivän arvoinen juuri tällaisena? Vai pitääkö se ansaita (vaikkapa laihduttamalla tai kuntoilemalla)? Viiden pisteen vihje: ei tarvitse!

Ranta ei vaadi meiltä mitään.

Auringonpaiste ja sinisenä kimalteleva vesi eivät myöskään vaadi meiltä mitään. Rantahiekka korkeintaan odottaa kutsuvana että sinä, upea ja kaunis ihminen, köllähtäisit siihen tyytyväisenä, juuri sellaisena kuin olet. Sulkisit silmäsi ja nauttisit lämmöstä, rentoutuisit, unohtaisit murheesi – ensimmäisenä ne turhat ja hassut rantakuntoon liittyvät. Seuraavan kolmen vinkin avulla pääset hetkessä rantakuntoon:

  1. Mene rannalle
  2. Levitä pyyhe tai viltti. Istu alas.
  3. Nauti.

Leena Siitonen

 
Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin