Rantakuntoon!

Rantakuntoon!

with Ei kommentteja

Nyt kun kesä koitti ja ilmat lämpenivät (jipii!), seuraava kysymys kuuluukin luonnollisesti: oletko jo rantakunnossa? Uh, en minäkään. Tai hetkinen, mietitäänpäs. Miten siihen rantakuntoon oikein päästään?

Ns. rantakunto puhuttaa joka kevät ja kesä. Viime aikoina sävy on onneksi muuttunut: emme enää niin vain suostu ulkopuolelta asetettuihin hölmöihin muotteihin.

Koko rantakunnon käsitteelle on alettu nauraa ja se on tietenkin ihan oikein. Etteikö ihminen saisi mennä rannalle, jos ei vastaa kulttuurissamme vallitsevaa mielivaltaista ulkonäköihannetta? Älytöntä. Kukas sen kieltäisi?

Ongelmana on, että vaikka me kaikki järkevät, tiedostavat ihmiset olemme sitä mieltä älyllisesti, alitajuisesti olemme jossain määrin omaksuneet tuon ihanteen. On harhaa, että olisimme jollain tavoin jatkuvan mainospommituksen yläpuolella tai ulottumattomissa. Lehdet, mainosjulisteet, televisiosarjat ja elokuvat tulvivat kuvia täydellisistä kehoista, ja kuvat ovat voimakkaita. Ne vaikuttavat meihin silmänräpäyksessä, ennen kuin edes ehdimme huomata.

Niinpä me häpeilemme rannalla omaa kehoamme. Muhkurat ja löllöt ovat mielestämme noloja. Teoriassa ehkä naureskelemme täydellisyyden vaatimukselle, mutta oman pömppömahan näkeminen uimapuvussa ei enää nauratakaan.

Yhtäkkiä meidän on vaikea olla iloisia ja nauttia täysillä kesästä, auringosta ja vapaudesta.

Onneksi asiaan voi vaikuttaa. Kaiken ytimessä on itsen hyväksyminen. Kyse on myös itsearvostuksesta: olenko auringonpaisteen ja ihanan lomapäivän arvoinen juuri tällaisena? Vai pitääkö se ansaita (vaikkapa laihduttamalla tai kuntoilemalla)? Viiden pisteen vihje: ei tarvitse!

Ranta ei vaadi meiltä mitään.

Auringonpaiste ja sinisenä kimalteleva vesi eivät myöskään vaadi meiltä mitään. Rantahiekka korkeintaan odottaa kutsuvana että sinä, upea ja kaunis ihminen, köllähtäisit siihen tyytyväisenä, juuri sellaisena kuin olet. Sulkisit silmäsi ja nauttisit lämmöstä, rentoutuisit, unohtaisit murheesi – ensimmäisenä ne turhat ja hassut rantakuntoon liittyvät.

Seuraavan kolmen vinkin avulla pääset hetkessä rantakuntoon:

  1. Mene rannalle
  2. Levitä pyyhe tai viltti. Istu alas.
  3. Nauti.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja, näkijä ja energiavalmentaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella. Leena tekee intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa valmennettaviaan energiatyöskentelyn avulla stressistä ja turhautumisesta sisäiseen varmuuteen, eheyteen ja tasapainoon vastaanotollaan Helsingin Vallilassa ja Skypen kautta. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Seuraa hyviä viboja jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan Vibat haltuun -videoluennon energioiden hallinnasta.

Tutustu Leenan palveluihin

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa

Jaa blogiteksti:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin