On tapahtunut virhe

On tapahtunut virhe

with Ei kommentteja

Tietokoneeni näytölle ilmaantui äsken kryptinen ilmoitus: on tapahtunut virhe.

Kääk! Heti alkoi hermostuttaa. Mikä virhe? Missä? Sitten tuli epämääräisen syyllinen olo. En se minä ollut! Vai olinko sittenkin? Ehkä painoin vahingossa väärää nappia?

Virheiden tekeminen on noloa. Mielelläänhän sitä ihminen täyttäisi kaikki odotukset ja antaisi kuvan, että homma on hanskassa 24/7. Hoituu! Ei mitään ongelmaa!

Kukaan ei kuitenkaan selviä elämästä tekemättä virheitä. Emme kerta kaikkiaan ole valmiita, eikä meidän tarvitsekaan olla. Ihmisinä olemme samaan aikaan sekä juuri sellaisia kuin meidän on tarkoituskin olla että iloisesti keskeneräisiä.

Unohtelemme, sekoilemme ja sähläämme. Painelemme vahingossa vääriä nappeja. Emme osaakaan vaikka luulimme, emme pystykään vaikka lupasimme, emme ehdikään vaikka yritimme.

Ratkaisevaa on se, miten erehdyksiinsä suhtautuu. Jos pyrkimyksenä on olla täydellinen supernainen tai -mies, saa ahdistua yhä uudestaan. Jos taas muistaa, että olemme kaikki epätäydellisiä ja täällä vain oppimassa, möhläykset – omat ja toisten – on paljon helpompi hyväksyä.

Virheistä sitä paitsi oppii hyvinkin tehokkaasti. Oikein kunnon mokat muistaa vielä vuosienkin päästä. Samaa virhettä ei ihan heti tule toistettua (ei koskaan enää tequilaa tai punaisia hiuksia). Usein mokailu myös auttaa meitä katsomaan itseämme rehellisesti: mitä voisin tehdä jatkossa eri tavalla, mitä minun täytyy ehkä vielä itsessäni työstää.

Joskus päätä on hakattava seinään monta kertaa, ennen kuin valkenee, että homman voisi mahdollisesti hoitaa toisellakin tavalla. Sekin kuuluu asiaan.

Virheiden tekeminen on tarpeellista ja olennainen osa oppimis- ja kasvuprosessia, ei merkki siitä, että olemme huonoja tai epäonnistuneita. Päinvastoin. Mokaileminen tarkoittaa, että kaikki on niin kuin pitääkin ja että teemme juuri sitä, mitä meidän on täällä tarkoituskin tehdä: luomme, uskallamme, kokeilemme, ylitämme vanhat rajamme, oivallamme ja teemme sellaista, mitä emme ole koskaan aiemmin tehneet. Kehitymme koko ajan varmemmiksi, taitavammiksi ja rohkeammiksi.

Ja sehän nyt ei ole yhtään noloa.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin