Me ollaan sankareita kaikki

Me ollaan sankareita kaikki

with Ei kommentteja

En varmaan koskaan lakkaa ihmettelemästä ja ihailemasta meitä arjen sankareita. On hurjaa, millaisen määrän rohkeutta, lempeyttä, lannistumattomuutta, loputonta kärsivällisyyttä, lujaa uskoa ja vilpitöntä rakkautta voi nähdä ihan tavallisissa ihmisissä ihan tavallisena päivänä, kun malttaa katsoa ympärilleen.

Arjen sankaruus on vaikkapa sitä, että vielä viidennellätoistakin kerralla vastaa kärsivällisesti kysymykseen ”Niin mut miks, äiti?”, tyynnyttää raivarin ja siivoaa muussantuneen banaanin auton takapenkiltä. Se on sitä, että vaikka sen ainoan, koko vuoden odotetun loman sataa, on kylmä ja hyttyset pistävät paukamille, ei lannistu, vaan jaksaa miettiä, mitä kivaa voisi siitä huolimatta tehdä. Tai sitä, että nielaisee terävät sanat tai kriittisen kommentin, koska toinen teki kuitenkin parhaansa eikä haittaa, että lopputulos on vähän sinne päin.

Kaikkein tiukimmissa tilanteissa rohkeutta ja sankaruutta tarvitaan kaikkein eniten: kun elämäntilanne äkkiä muuttuu, työpaikka menee alta tai sairaus osuu kohdalle. Kun huomaa, ettei kaikki ollutkaan sitä, miltä näytti. Kun kokee jäävänsä tavalla tai toisella tyhjän päälle.

Osoittaa  sankaruutta, ettei kokemuksista lannistu ja katkeroidu vaan yrittää nähdä niissä merkityksen ja opetuksen. Ikävien asioiden sijasta sankari näkeekin elämässä aina uudelleen hyvän ja kauniin ja jatkaa eteenpäin.

Sankaruutta vaaditaan myös vaikkapa silloin, kun on ihan varma siitä, että itsellä on maailmalle jotain arvokasta annettavaa, vaikka muita ei juuri nyt oikein tuntuisi kiinnostavan. On sankaruutta, ettei siitä huolimatta luovuta, vaan jatkaa sitkeästi käsikirjoituksen raapustamista, biisin säveltämistä, taideteoksen maalaamista tai firman pyörittämistä ja uskoo siihen, että jonain päivänä kaikki loksahtaa kohdalleen.

Monelle arjen sankaruus on sitä, ettei suostu myötäilemään tai miellyttämään muita tai antamaan omaa voimaansa pois. On rohkeaa ilmaista tunteensa tai mielipiteensä vaikka hirvittäisi, tulla esiin omana haavoittuvaisena itsenään ja julistaa: tällainen minä olen!

Emme niinkään kasva silloin, kun kaikki sujuu pehmeästi ja ongelmitta vaan silloin, kun hermostuttaa, asiat tuntuvat menevän pieleen ja maailmankaikkeus heittää meille haasteen toisensa jälkeen.

Juuri niinä hetkinä löydämme itsestämme voimaa, jota emme tienneet meissä olevankaan. Oivallamme, miten luovia, viisaita ja rohkeita olemme. Päätämme – ehkä omaksikin yllätykseksemme – että ei tämä näin mene, emme me niin vaan anna periksi. Otamme ohjat käsiimme ja kirjoitamme tarinan uusiksi.

Koska hei, mehän ollaan sankareita!

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja, näkijä ja energiavalmentaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella. Leena tekee intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa valmennettaviaan energiatyöskentelyn avulla stressistä ja turhautumisesta sisäiseen varmuuteen, eheyteen ja tasapainoon vastaanotollaan Helsingin Vallilassa ja Skypen kautta. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Seuraa hyviä viboja jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan Vibat haltuun -videoluennon energioiden hallinnasta.

Tutustu Leenan palveluihin

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa

Jaa blogiteksti:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin