Me ollaan sankareita kaikki

Me ollaan sankareita kaikki

with Ei kommentteja

En koskaan lakkaa ihmettelemästä ja ihailemasta meitä arjen sankareita.

On hurjaa, millaisen määrän rohkeutta, lempeyttä, lannistumattomuutta, loputonta kärsivällisyyttä ja lujaa uskoa voi nähdä ihan tavallisissa ihmisissä ihan tavallisena päivänä, kun malttaa katsoa ympärilleen.

Viimeaikaisten tapahtumien myötä arjen sankaruus on saanut ennennäkemättömät mittasuhteet. Moni on joutunut joustamaan, venymään, järjestämään systeemit uusiksi ja tekemään vaikeita päätöksiä, kipeitä ratkaisuja.

Usein arjen sankaruus on näennäisesti pientä. Se on vaikkapa sitä, että vielä viidennellätoistakin kerralla vastaa kärsivällisesti kysymykseen ”Niin mut miks, äiti?”, tyynnyttää raivarin ja siivoaa sohvalta muussantuneen banaanin. Se on sitä, ettei anna peruuntuneiden lomasuunnitelmien lannistaa vaan keskittyy siihen, mitä kivaa voisi siitä huolimatta tehdä. Tai sitä, että nielaisee jo huulille nousseet terävät sanat tai kriittisen kommentin, koska toinen teki kuitenkin parhaansa eikä haittaa, että lopputulos on vähän sinne päin.

Tiukoissa tilanteissa rohkeutta ja sankaruutta tarvitaan tietysti kaikkein eniten: kun elämäntilanne äkkiä muuttuu, työpaikka menee alta tai sairaus osuu kohdalle. Kun mikään ei ole niin kuin ennen, kun usko ja luottamus tulevaisuuteen horjuu.

Osoittaa suurta sankaruutta, ettei kokemuksista lannistu ja katkeroidu vaan yrittää nähdä niissä merkityksen ja tarkoituksenmukaisuuden. Että ikävienkin asioiden keskellä näkee aina uudelleen hyvän ja kauniin, pimeyden takana valon.

Emme niinkään kasva silloin, kun kaikki sujuu pehmeästi ja ongelmitta vaan silloin, kun hermostuttaa, asiat tuntuvat menevän pieleen ja maailmankaikkeus heittää meille haasteen toisensa jälkeen.

Juuri niinä hetkinä löydämme itsestämme voimaa, jota emme tienneet meissä olevankaan. Oivallamme, miten luovia, viisaita ja rohkeita olemme. Päätämme – ehkä omaksikin yllätykseksemme – että ei tämä näin mene, emme me niin vaan anna periksi. Otamme ohjat käsiimme ja kirjoitamme tarinan uusiksi.

Koska hei, mehän ollaan sankareita!

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin