Kuuntelemisen taito

Kuuntelemisen taito

with Ei kommentteja

Tänä kesänä olen tavannut paljon erilaisia ihmisiä, ja jostain syystä kuuntelemisen taito on noussut erityisen tärkeäksi. Osaa porukasta en ollut nähnyt pitkään aikaan ja osalla on muuten vain ollut paljon kerrottavaa. Ehkä olen myös itse jostain syystä ollut valmis kuuntelemaan. Se on kannattanut.

Kun malttaa hetkeksi sulkea oman suunsa, saa kuulla toisilta koskettavia, osuvia ja riemastuttavia huomioita.

Turhan usein kuuntelemme vastataksemme, emme kuullaksemme, ja mietimme jo kuunnellessa seuraavaa nokkelaa kommenttiamme. Varsinkaan kärsimättömyyteen taipuvaiselle kuuntelemisen taito ei ole mikään itsestäänselvyys. Aina en millään jaksaisi kuunnella pitkiä, polveilevia tarinoita vaan haluaisin hypätä suoraan loppuratkaisuun: Saisko tästä lyhennetyn version? Niin, oliko tässä joku pointti?

Pointti taitaa usein olla ihan vain se, että malttaa antaa toisen kertoa tarinansa rauhassa loppuun.

Miehet pyrkivät kuunnellessaan usein ratkaisemaan ongelmia. Se on heidän vaistomainen ja sinänsä varsin looginen tapansa reagoida, kun he kuulevat jonkun kertovan pulmistaan. Nainen puolestaan haluaisi usein vain purkaa tunteitaan ymmärtäväiselle kuulijalle, joten ongelmanratkaisijan hyväntahtoiset neuvot eivät aina ilahduta. Olenkin oppinut, että mieheltäni kannattaa pyytää ihan suoraan: voitko nyt vain nyökkäillä ja päästellä myötätuntoisia ääniä, ei tarvitse keksiä ratkaisua? Toimii, vaikka molempia naurattaakin.

On ihmisen perustarve tulla kuulluksi. On todella tärkeää, että joku kuuntelee, on läsnä, kohtaa aidosti, antaa tilaa.

Intuitiivisia tulkintoja tehdessäni olen myös kerran toisensa jälkeen huomannut, että asiakkaani tietää vastauksen sisimmässään jo valmiiksi jotain kysyessään. Silloin tehtäväni on toimia eräänlaisena peilinä: näyttää toiselle se, minkä hän jo itsekin aavisti; ohjata hänet oman viisautensa lähteelle. Sekin on tärkeää. Kuunteleminen kertoo toiselle: olen tässä, et ole yksin, välitän sinusta, minulla on sinulle aikaa. Joskus se on suurin lahja, jonka toiselle voi antaa.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin