Karhunpoika sairastaa

Karhunpoika sairastaa

with Ei kommentteja

Yksi jos toinenkin tuntuu olevan tähän aikaan vuodesta flunssan kourissa. Nenä on tukossa, olo voimaton, kurkku kipeä ja aivastuttaa. Työt jäävät tekemättä, tai ehkä joudumme perumaan mukavan tapaamisen tai jättämään väliin hauskan reissun. Voi kurjuus.

Jos tietää jotain energioista ja kehon ja mielen yhteydestä, soppaa saattaa sekoittaa entisestään syyllisyys: kun kerran olen tiedostava ihminen ja itse vastuussa kehostani ja terveydestäni, miksi en kuunnellut ajoissa kehoni viestejä ja juonut enemmän vihermehua, syönyt vitamiineja, rentoutunut, levännyt…

Äh. Syyllisyys ei ainakaan paranna oloa.

Sairauksilla on meille aina viesti, ja siellä sängynpohjallahan sitä on kerrankin aikaa pohtia. Se onkin sairastumisen yksi tarkoitus: saada meidät hetkeksi hiljentämään vauhtia – ehkä miettimään, olemmeko ylipäätään menossa oikeaan suuntaan.

Yleensä sairastuminen kertoo, että olemme tavalla tai toisella ylittäneet rajamme – yrittäneet tehdä enemmän kuin oikeastaan jaksamme tai pystymme. Jos emme muuten malta rauhoittua ja pysähtyä, keho tekee päätöksen puolestamme.

Siksi parhaat lääkkeet ovat lempeys, rakkaus ja hellä hoiva.

Sen sijaan, että olisin kiukkuinen keholleni siitä, että se sairastui ja pilasi suunnitellun tärkeän työkeikan, kauan odotetun lomamatkan, inspiroivan kurssin tai rentouttavan viikonlopun, mitä jos olisinkin sille oikein, oikein kiltti?

Mitä jos kiittäisin sitä siitä, että yleensä se jaksaa pysyä vauhdissa mukana tosi hienosti ja hellisin sitä lämpöisellä teellä, pehmoisilla villasukilla ja runsaalla levolla? Antaisin itselleni kerrankin luvan vain olla, ihan kaikessa rauhassa. Ilman syyllisyyttä.

No niin. Sairaan karhunpojan olo tuntuu heti pikkuisen paremmalta. Hatsii!

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja, näkijä ja energiavalmentaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella. Leena tekee intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa valmennettaviaan energiatyöskentelyn avulla stressistä ja turhautumisesta sisäiseen varmuuteen, eheyteen ja tasapainoon vastaanotollaan Helsingin Vallilassa ja Skypen kautta. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Seuraa hyviä viboja jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan Vibat haltuun -videoluennon energioiden hallinnasta.

Tutustu Leenan palveluihin

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa

Jaa blogiteksti:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin