Joulun ihme

Joulun ihme

with Ei kommentteja

Olen viettänyt joulua vaihtelevissa kokoonpanoissa ja paikoissa: turvallisesti lapsuudenkodissa, hilpeissä fiiliksissä ystävien luona, ihan tavallisesti kotona, eksoottisesti ulkomailla – muutaman kerran ihan toisella puolella maapalloa.

Jouluna on loikoiltu aurinkoisella hiekkarannalla, kökötetty vesisateessa mökissä keskellä pimeää metsää, istuskeltu jonkin vanhan kaupungin tunnelmallisessa ravintolassa, parannettu maailmaa baarissa tai edetty tutuin, perinteisin suomalaisin menoin. Välillä koolla on ollut iso meluisa porukka, välillä vain läheiset, joskus olen ollut yksinkin. Toisinaan joululahjoja on ollut iso kasa, toisinaan ei ensimmäistäkään.

Jokaisesta joulusta on jäänyt hyvä mieli ja kauniita muistoja. Sama pätee niin joulussa kuin elämässäkin: yhtä ainoaa oikeaa kaavaa ei ole, toinen tapa ei ole toista parempi, kaikessa on puolensa.

Mikä tärkeintä: joka kerta olen kokenut joulun ihmeen.

Joulun ihme on sekin jokaiselle erilainen. Yksi löytää sen rauhallisesta tunnelmasta kun kiire ja touhotus vihdoin pysähtyy, toinen lasten vilpittömästä ilosta, kolmas yhdessäolosta ja läheisten ihmisten seurasta, neljäs luonnon kauneudesta.

Joulun ihme voi tuntua vaikkapa tyyneydeltä, häivähdykseltä jotain taianomaista tai hiljaiselta ilolta. Hetken aikaa maassa on rauha ja ihmisillä hyvä tahto.

Ihmeen kokemiseen ei tarvita mitään ulkoista – koristeet, joululaulut ja ihan kaikki muu ovat oikeastaan vain rekvisiittaa. Joulun ihme asuu ohikiitävässä hetkessä, niissä kaikkein pienimmissä asioissa: kynttilän liekissä, kellon helähdyksessä, rakkaan ihmisen naurussa.

Kun sen tunnistaa, unohtaa muun ja muistaa hetken, mistä tässä kaikessa taas olikaan kyse: rakkaudesta. Valosta. Lämmöstä. Yhteydestä itseemme, toisimme ja koko universumiin, joka kannattelee meitä turvallisesti sylissään.

Rauhallista ja ihmeellistä joulua!

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin