Älä ota sitä vakavasti

Älä ota sitä vakavasti

with Ei kommentteja

Olin pari päivää sitten katsomassa stand-up-koomikkoa esityksessä, jossa yleisö suorastaan ulvoi naurusta. Siinä silmiä kuivaillessa tuli taas kerran mieleen, miten uskomattoman tärkeää – ehkä jopa kaikkein tärkeintä – elämässä on iloita ja nauraa.

Ilo on luonnollinen olotilamme eikä sen pulppuilemiseen tarvita mitään erityistä syytä. Sitä paitsi ilo on kevyttä ja korkeaa energiaa, joka tekee meille hyvää.

Nauraminen on kuin Kodin putkimiestä sielulle: se räjäyttää pois mielen tukkeumat ja saa energiamme, intuitiomme ja ajatuksemme virtaamaan vapaammin. Nauraminen saa myös aikaan merkittäviä muutoksia sisäisessä kemiassamme: se vähentää stressihormonien määrää, lisää endorfiinien eritystä ja on yleisesti ottaen hyvä lääke vaivaan kuin vaivaan.

Komiikkaa ja komediaa pidetään perinteisesti hiukan vähäpätöisempänä lajina kuin vakavaa ja ”syvällistä” taidetta. Mielestäni asian voisi nähdä juuri päinvastoin. Se, että saa porukan hekottamaan, unohtamaan turhat murheensa ja näkemään elämän hetken aikaa valoisana ja kevyenä, ei ole ihan turha tai itsestään selvä taito.

Myös iloisia ja nauravaisia ihmisiä pidetään helposti vähän yksinkertaisina tai ei ainakaan – no, kovin vakavasti otettavina. Ilmeisesti vain peruslukemilla oleva naama, syvä rintaääni ja otsarypyt takaavat, että kyseessä on suuri ajattelija ja filosofi, jonka suusta putoilee punnittuja helmiä.

Hmph. Eikö synkistellä nyt osaa kuka tahansa? Huomattavasti haastavampaa on yrittää löytää huumoria tiukoistakin tilanteista. Ja jos vielä saa toisetkin hymyilemään – wau! Iloinen energia tarttuu ja leviää nopeasti, ja pian kaikki ovat hyvällä tuulella.

Vakavasti puhuen (heh): ilo on tärkeimpiä ohjenuoriani elämässä. Jos hymy alkaa hyytyä, tiedän, ettei kaikki ole kunnossa ja että olen toiminut jollain tavoin itseäni vastaan – todennäköisesti alkanut taas kiirehtiä, stressata tai suorittaa elämää. Silloin on syytä pysähtyä ja tehdä jotain oikein mukavaa.

Ystävänikin tuppaavat nykyään olemaan niitä, jotka näkevät helposti elämän absurdit puolet ja joilla on nauru herkässä. Sellaisten ihmisten seurassa on yksinkertaisesti hyvä olla. Suurilla henkisillä mestareilla on kuulemma myös aina pilke silmäkulmassa. He tietävät, ettei elämää kannata ottaa turhan vakavasti.

Oikeassa ovat, tässäkin asiassa.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin