Satunnaisia ystävällisiä tekoja

Satunnaisia ystävällisiä tekoja

with Ei kommentteja

Ystävä yllätti varhaisena aamuhetkenä tarjoamalla kahvit koko silmät ristissä nuokkuvalle porukalle. ”Pienellä rahalla tulee ihmisille hyvä mieli”, hän totesi unisen seurueen kiitellessä vuolaasti. Niinpä!

Sydäntä lämmittävät pikku teot eivät välttämättä paljoa vaadi.

Arkipäivä koostuu loppujen lopuksi aika pienistä asioista: hetkellisistä kohtaamisista, ohikiitävistä tilanteista, nopeista reaktioista. Ja koska suurin osa elämästä on nimenomaan arkipäivää, pienetkin ystävälliset eleet voivat lisätä rakkauden määrää maailmassa merkittävästi.

Miten kohtelet toisia? Kuunteletko kollegaa tai puolisoa aidosti vai vilkuiletko kelloa kärsimättömästi huokaillen? Tuomitsetko vai suhtaudutko myötätuntoisesti? Jäätkö pitämään ovea auki perässä tulevalle vai paineletko vauhdilla eteenpäin? Jäätkö auttamaan vai käännätkö katseesi pois?

Auttaminen tuntuu hyvältä.

On yksinkertaisesti kivaa olla iloksi ja hyödyksi: opastaa eksynyt turisti oikeaan kohteeseen, leipoa työkavereille marjapiirakka, jeesata tuttavaa muutossa tai lahjoittaa kassajonossa pikkutytölle puuttuva kolikko. Myös kiitosten ja kehujen jakaminen toisille on hyvä teko – yleensä kun muistamme pikemminkin mainita, jos ei mennyt ihan nappiin.

Vapaaehtoistyö lisää tutkitusti hyvänolontunnetta ja laskee stressiä – siis tekijänsä, toivottavasti kohteenkin. Hyvän tekeminen vapauttaa mielihyvähormoneja ja saa meidät voimaan paremmin.

Aivan ilmeisesti meidät on luotu auttamaan, tsemppaamaan ja tukemaan toisiamme.

Itselleni on jäänyt mieleen erityisesti bussinkuljettaja, joka lähes kädestä pitäen ohjasi oikeaan paikkaan, kun opiskeluaikoina nukuin oman pysäkin ohi ja päädyin ties minne keskellä yötä. Ja koulukaveri, joka lainasi kovalla pakkasella toisen lapasensa, kun olin unohtanut omani kotiin. Olipahan molemmilla edes yksi. Ja ne monet kerrat, kun joku ystävällinen sielu on juossut perääni kiikuttaen kahvilan pöydälle unohtunutta lompakkoa, kaulahuivia, kännykkää…

Pienet ystävälliset teot tekevät maailmasta vähän paremman paikan. Ja se ei loppujen lopuksi olekaan ihan pientä se.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin