Salil eka salil vika

Salil eka salil vika

with Ei kommentteja

“Ja nyt ne viimeiset tehot irti! Naiset, antaa palaa, nyt ei säästellä!” Hiki virtaa, kun me naiset teemme kuuliaisesti työtä käskettyä. Koska sun pitää olla salil eka salil vika – vai pitääkö?

Oma tieni hikoilemaan body-tunnille on ollut suhteellisen pitkä.

Kauan yritin lähinnä unohtaa kehoni olemassaolon.

Lapsena istuin mieluiten nenä kiinni kirjassa, ja opiskeluaikoinakin edustin pikemminkin sitä tyyppiä, joka harrasti filosofisia keskusteluja viinilasin äärellä, kuin reipasta tehomuokkaajaa.

Henkisyyteen hurahdettuani syventyessäni törmäsin kuitenkin toistuvasti ajatukseen kehon ja siitä huolehtimisen tärkeydestä. Lähes kaikissa henkisissä perinteissä elää jossain muodossa ajatus kehosta sielun temppelinä, josta on tarkoitus pitää hellästi huolta.

Ja totta, vaikeahan sitä on voida kokonaisvaltaisesti hyvin ja säteillä positiivista energiaa, jos olo on nuutunut ja vetämätön. Muun muassa tästä oivalluksesta alkoi sohvaperunan tutustumismatka omaan kehoon, joogan kautta vähitellen muidenkin lajien pariin. Oli melkoisen järisyttävää huomata, että liikkuminen onkin hauskaa – ja että oma keho voi olla hyvä kaveri.

Jossain vaiheessa homma uhkasi tosin mennä suorittamisen puolelle. Sisäinen jumppanatsi komensi salille ja pumppiin silloinkin, kun olisi ollut parempi levätä.

Pikkuhiljaa aloin kuitenkin sisäistää sen toisen henkisyydessä usein toistuvan ohjeen: itsensä kuulostelun. Ei olekaan olemassa jumppapoliisia, joka vaatii selvityksen siitä, miksen ollut kahvakuulatunnilla (no kun unohduin katsomaan uutta tv-sarjaa) vaan voin ihan itse arvioida, mikä minulle milloinkin on hyväksi. Wau!

Välillä sitä huomaa kaipaavansa kunnon rääkkiä, joskus taas tekee hyvää venyä lempeässä joogassa tai kuljeskella rauhassa metsäpolulla. Ja joskus taas on oikeasti OK jäädä katsomaan sitä telkkaria.

Liikunta on parhaimmillaan puhdasta iloa. Keho nyt vain on yksinkertaisesti luotu liikkumaan. Helpoiten siitä ilosta saa kiinni, kun liikkuu ihan vaan itsensä takia – ei suorittaen eikä senttejä, kiloja tai kilometrejä laskien, vaan rennosti, omalla tyylillä.

Viisaan zumbaohjaajani sanoin: pääasia, että peppu heiluu!

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja, näkijä ja energiavalmentaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella. Leena tekee intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa valmennettaviaan energiatyöskentelyn avulla stressistä ja turhautumisesta sisäiseen varmuuteen, eheyteen ja tasapainoon vastaanotollaan Helsingin Vallilassa ja Skypen kautta. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Seuraa hyviä viboja jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivanVibat haltuun -videoluennon energioiden hallinnasta.

Tutustu Leenan palveluihin

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa

Jaa blogiteksti:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin