Polku ehdottomaan rakkauteen

Polku ehdottomaan rakkauteen

with Ei kommentteja

Äiti rakastaa vastasyntynyttä lastaan varauksetta ja ihastuksen alkuhuumassa rakastettu saattaa vaikuttaa täydelliseltä. Mutta kun arki koittaa, moni meistä epäilee, onko varauksetonta ja täydellisen hyväksyvää rakkautta olemassakaan.

Peiliin katsoessamme näemme turhan usein pelkkiä vikoja. Vanhat haavat, pettymykset ja epäonnistumiset voivat värittää näkemystämme itsestämme niin, että meidän on vaikeaa rakastaa itseämme ilman ehtoja.

Jos haluaa oppia rakastamaan ehdoitta, onkin otettava avuksi henkinen näkökulma. On olemassa ehdottomaan rakkauteen johtava polku, ja kuten kaikilla henkisillä poluilla, myös sillä on alku, keskikohta ja loppu.

Alku

Näemme itsemme olentoina, jotka haluavat ja tarvitsevat rakkautta – yleensä reilusti enemmän kuin sitä saavat. Olemme epävarmoja siitä, olemmeko ylipäätään rakkauden arvoisia. Rakastamme toisia sen mukaan, paljonko he rakastavat meitä tai miten hyvin he sopivat käsitykseemme romanttisesta rakkaudesta tai ystävyydestä. Parisuhteita leimaa jatkuva köydenveto sen välillä, mitä itse haluamme ja mitä kumppanimme haluaa.

Keskikohta

Kun pyrimme ilmentämään hieman korkeampaa, henkisempää rakkautta, egolähtöisillä tarpeillamme on yhä vähemmän merkitystä. Alamme kokea rakkauden pikemminkin parantavana voimana, joka yhdistää kaikkia ihmisiä. Voimme rakastaa toista tarvitsematta häneltä mitään. Rakkautemme muuttuu vähemmän takertuvaksi ja henkilökohtaiseksi. Tiedostamme paremmin, mistä rakkaudessa on kyse, emmekä enää tunne oloamme niin epävarmaksi. Rakkaudestamme tulee kypsempää ja tyynempää. Parisuhteet lakkaavat olemasta taistelutanner ja niihin astuu syvä keskinäinen kunnioitus.

Loppu

Kun egon ja pelon luomat rajoitukset jäävät taakse, rakkaudesta tulee ehdotonta. Tunnemme sen kumpuavan syvältä sisältämme. Se on enemmän kuin tunne; se on tapa olla yhteydessä olemassaolomme universaaliin alkulähteeseen. Emme enää ole takertuneita rakastamiimme ihmisiin, vaan koemme kuuluvamme perheeseen, jonka muodostaa koko ihmiskunta. Pystymme tuntemaan puhdasta myötätuntoa. Rakkaudesta tulee luonnollinen ja pysyvä täyttymyksen tila.

Ehdottoman rakkauden ilmaiseminen on siis prosessi, jonka päämäärä on varsin korkea. Matkan varrella saamme kuitenkin jatkuvasti nauttia ilon ja autuuden pilkahduksista.

Kuten kaikki henkisyydessä, myös ehdoton rakkaus on täysin luonnollista. Sitä voi helposti tuntea esimerkiksi vauvan viattomuutta tai henkeäsalpaavan kaunista auringonlaskua katsellessa. Haasteena onkin tehdä näistä ohimenevistä hetkistä pysyvä olotila. Se tapahtuu usein pieni askel kerrallaan, kuten kaikki eheytyminen ja paraneminen.

Ei ole tarpeen arvioida, onko itse juuri nyt polun alku-, keski- vai loppuvaiheilla. Kaikki meistä ovat kokeneet ainakin joitain hetkiä, jolloin olimme täydellisen rakastettuja ja rakastettavia. Monilla nuo hetket liittyvät lapsuuteen tai ensirakkauteen. Mutta miten pääsemme takaisin tuohon tilaan? Esimerkiksi seuraavat kuusi keinoa auttavat etenemään rakkauden polulla.

  1. Vahvista yhteyttä aitoon itseesi.

Pysähdy ja hiljenny päivittäin viettämään aikaa itsesi kanssa. Voit meditoida tai vain hengitellä ja kuulostella kiireettömästi ja kaikessa rauhassa, mitä sisältäsi kulloinkin nousee. Päivittäinen rauhallisen läsnäolon hetki auttaa sinua pääsemään yhteyteen sisäisen maailmasi kanssa ja auttaa sinua kuulemaan intuitiosi viisaan äänen.

  1. Kohtaa rehellisesti sisäiset esteesi ja vastustuksesi.

Useimmista ei ole erityisen hauskaa kohdata omia heikkouksiaan ja puutteitaan. Alamme kovin helposti arvostella itseämme. Muista, että olet keskeneräinen ja että epävarmuuden ja ahdistuksen tunteet kumpuavat usein menneisyydestä. Niistä on täysin mahdollista vapautua, jos vain annat itsellesi tilaisuuden. Kohtaa rohkeasti se, mitä sisälläsi on, ja anna paranemisen alkaa. Jos tarvitset apua, voit kokeilla esimerkiksi terapiaa, energiatyöskentelyä, erilaisia tukiryhmiä, keho-mieli-menetelmiä tai muuta, mikä sinusta tuntuu hyvältä.

  1. Anna menneisyydelle anteeksi.

Älä kuitenkaan hyppää suoraan anteeksiantoon käsittelemättä asioita ensin. On helppoa teeskennellä, että on antanut anteeksi vanhat loukkaukset ja kaltoinkohtelun, vaikka todellisuudessa haluaa vain paeta niiden aiheuttamaa kipua. Kipu hälvenee vasta aidon paranemisen seurauksena, joka luo pohjan syvälle, pysyvälle anteeksiannolle. Sitä ennen on hyväksyttävä itsensä ja ymmärrettävä, että jokainen – niin sinä kuin kaikki muutkin – ovat tehneet parhaansa kulloiseltakin tietoisuuden tasoltaan käsin. Tämä voi olla erittäin haastavaa, kun on tullut pahasti loukatuksi, mutta anteeksiannossa on tärkeää ymmärtää toisen olleen oman senhetkisen todellisuutensa vanki.

  1. Hyväksy se, missä olet juuri nyt.

Tähänkään vaiheeseen ei auta hypätä suoraa päätä. Menneisyyden taakat, muistot ja haavat tulevat helposti mukaan nykyhetkeen. Ne on käsiteltävä, ennen kuin voimme katsoa tyynesti ympärillemme, hengittää kevyemmin ja rakastaa jokaista hetkeä sellaisena kuin se on. Voit aloittaa vaikkapa huomaamalla, kun elät uudelleen läpi kipeää muistoa, ja sanomalla: ”En enää ole tuo ihminen.” Sillä se on aivan totta.

  1. Muodosta ihmissuhteita, joissa tunnet tulevasi rakastetuksi ja arvostetuksi.

Polun ehdottomaan rakkauteen ei tarvitse olla yksinäinen. Sitä on mukavampi astella sellaisten ihmisten kanssa, jotka heijastavat sinulle takaisin itsessäsi näkemää rakkautta. Jossain vaiheessa todennäköisesti huomaat, etteivät kaikki sukulaisesi ja ystäväsi tavoittele samaa kuin sinä. Heitä ei tarvitse torjua, mutta voit löytää elämääsi ihmisiä, jotka ymmärtävät, millaista polkua kuljet ja suhtautuvat siihen myönteisesti. Heidän on helpompi nähdä, kuka olet ja millaiseksi haluat tulla.

  1. Harjoita sellaista rakkautta, jota haluat saada.

Usein odottelemme ”sitä oikeaa”, joka vie jalat altamme. Ainoa vuorenvarma tapa löytää ”se oikea” on kuitenkin olla itse sellainen. Samankaltaiset energiat vetävät toisiaan puoleensa, ja mitä täydemmin elät todeksi omaa rakkausihannettasi, sitä varmemmin valosi houkuttelee luokseen toisen ihmisen valon. Jos käytät joka päivä hetken aikaa näiden askelten ottamiseen, huomaat polkusi johtavan yhä varmemmin kohti rakkautta. Kaikki vaiheet ovat hyvin luonnollisia ja tapahtuvat osittain itsestään, kun alat kiinnittää niihin huomiota.

Synnyit täydellisen rakastettuna ja täydellisen rakastettavana. Luonnotonta on oikeastaan vain se, etteivät asiat enää tunnu olevan niin.

Meissä elää sisäsyntyinen halu palata ehdottoman rakkauden tilaan ja yhdistyä aitoon itseemme.

Tätä polkua on kuljettu jo vuosisatoja, joten tervetyloa joukkoon tavoittelemaan korkeita päämääriä! Paras aika aloittaa on aina nyt.

Artikkelin inspiroi henkinen opettaja Deepak Chopra.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin