Pieniä ihmeitä

Pieniä ihmeitä

with Ei kommentteja

Minä uskon ihmeisiin.

Pieniä ihmeitä (miksei suuriakin) tapahtuu koko ajan, ihan keskellä arjen tiimellystä. Usein emme vain huomaa niitä, koska mennä touhotamme kiireisinä tekemään jotain varmastikin tosi tärkeää.

Joskus sentään ymmärrämme pysähtyä huomaamaan, miten hienosti asiat kaikesta huolimatta järjestyvät. Ehkä tapaat yllättäen juuri oikean ihmisen. Tai joku sanoo sinulle ne ratkaisevat sanat, jotka antavat vahvistuksen ideallesi tai sysäyksen ryhtyä vihdoinkin toimeen.

Juuri kun olet aikeissa luovuttaa, saat merkin siitä, että kannattaa jatkaa: asiakas antaa sydäntä lämmittävää palautetta tai työkaveri kertoo, miten tärkeä olet. Facebookin uutisvirtaan pölähtää juuri se teksti, josta löytyy ratkaisu ongelmaan, tai kirjahyllystä putoaa siivotessa tärkeä kirja päähän (tapahtui juuri minulle).

Äkkiä kaikki loksahtaa kohdalleen, vaikka hetki sitten vallitsi kaaos.

Ilmiön virallinen nimi on synkronia eli merkityksellinen yhteensattuma, ja sen lanseerasi aikoinaan psykologi Carl Jung. Käytännössä se tarkoittaa, että sattumaa ei ole, vaan kaikki tapahtuu tarkoituksenmukaisesti. Jokin meitä suurempi vastaa toiveisiimme ja tarpeisiimme ja huolehtii meistä.

Sitä paitsi koko olemassaolomme on ihme. Onhan se nyt käsittämätöntä, että täällä sitä vain keikutaan. Joka puolella ympärillämme tapahtuu jatkuvasti miljardeja ihmeellisiä asioita: aurinko nousee joka aamu ja laskee joka ilta, planeetat pysyvät radoillaan kuin ihmeen kaupalla ja kvanttikenttien atomia pienemmät hiukkaset yhdistyvät hetkestä toiseen muodostaen kaiken, mitä ympärillämme näemme.

Tällä rakkaalla planeetallamme tapahtuu paljon suuriakin ihmeitä – ihmiset parantuvat vaikeista sairauksista ja pelastuvat täpäristä tilanteista – mutta myös ne ihan pienet arjen ihmeet ovat tärkeitä ja arvokkaita. Ne muistuttavat, että elämä on puolellamme, että kaikki tapahtuu parhaaksemme, että emme ole yksin.

Huomaamme ihmeet parhaiten, jos olemme vastaanottavaisia niille.

Silmät ja sydän kannattaa pitää auki, ettei rohkaiseva hymy, raollaan oleva ovi tai houkutteleva kutsu pääse livahtamaan ohi. Jos torjumme ihmeet jo valmiiksi ajattelemalla, että ne ovat höpöhöpöä (eihän niitä voida edes tieteellisesti todistaa), emme taatusti näe niitä – tai jos näemmekin, kuittaamme ne sattumaksi.

Minusta on ainakin paljon mukavampi uskoa ihmeisiin kuin sattumaan.

Sitä paitsi me kaikki olemme itsekin pieniä ihmeitä, vaikka emme aina sitä muistakaan.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja, näkijä ja energiavalmentaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella. Leena tekee intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa valmennettaviaan energiatyöskentelyn avulla stressistä ja turhautumisesta sisäiseen varmuuteen, eheyteen ja tasapainoon vastaanotollaan Helsingin Vallilassa ja Skypen kautta. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Seuraa hyviä viboja jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan Näin huolehdit energioistasi -videoluennon.

Tutustu Leenan palveluihin

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa

Jaa blogiteksti:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin