Pieni vaikea sana

Pieni vaikea sana

with Ei kommentteja

“Anteeksi, olin tosi inhottava!” “No hei, eipä ollut munkaan tähtihetki.” Tässä puhelimeni näytöllä vilkkuvassa tekstarikeskustelussa ollaankin parisuhteen ytimessä. Anteeksi on pieni, mutta usein vaikea sana.

Maailmankirjallisuuden ehkä kummallisin elämänohje löytyy Erich Segalin Love Story -kirjasta: ”Rakkaus on sitä, ettei koskaan tarvitse pyytää anteeksi.” Mitä?! Elämä on melkoista sähläämistä, joten kyllä kai rakkauteenkin kuuluu aika olennaisesti se, että pyytää anteeksi, kun on mokannut – eli suhteellisen usein.

Jos pitäisi valita yksi sana, johon kiteytyy meidän pienten ihmisten joskus niin sydäntä särkevä pyristely maailmassa, anteeksi olisi aika vahva ehdokas. Ehkä se siksi onkin joskus niin vaikea sana saada kakistettua ulos suustaan. Se vaatii nöyrtymistä.

Anteeksi, etten ollut sellainen kuin haluaisin olla, sellainen kuin voisin olla, sellainen kuin yritän niin kovasti olla, mutta kun en vaan pysty, osaa, jaksa, ehdi, tajua. Anteeksi, että kiukuttelen, sekoilen, unohtelen, hermostun, tiuskin, hoputan, olen itsekäs.

Meidän kaikkien sisällä asuu suuri viisaus ja rakkaus, mutta täällä arkipäivässä emme aina yllä ihan sinne asti. Meillä on vielä paljon opittavaa ja työstettävää.

Anteeksi kertoo, että myönnämme oman keskeneräisyytemme: en (todellakaan) ole vielä valmis. Se kertoo myös luottamuksesta siihen, että toinen näkee meidät sellaisina kuin todellisuudessa, sisimmässämme olemme: tiedäthän, etten halunnut loukata, että rakastan sinua, etten oikeasti ole tällainen.

Toivomme kovasti, että toinen vastaa: tiedän, ei se mitään. Minäkin mokailen koko ajan, minäkään en ole täydellinen.

Kun kaksi epätäydellistä ihmistä tekee parhaansa – vaikka joskus meneekin komeasti pieleen – ja päättää kaikesta huolimatta nähdä toisessa hyvän ja kauniin – niin, eikö se juuri ole rakkautta?

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja, näkijä ja energiavalmentaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella. Leena tekee intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa valmennettaviaan energiatyöskentelyn avulla stressistä ja turhautumisesta sisäiseen varmuuteen, eheyteen ja tasapainoon vastaanotollaan Helsingin Vallilassa ja Skypen kautta. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Seuraa hyviä viboja jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan Vibat haltuun -videoluennon energioiden hallinnasta.

Tutustu Leenan palveluihin

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa

Jaa blogiteksti:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin