Kesävarpaat

Kesävarpaat

with Ei kommentteja

Ystäväni lakkaa aina kesän alussa varpaankyntensä punaisiksi. Kesävarpaat ovat merkki siitä, että kesä saa tulla – juhuu, villi ja huoleton ranta- ja terassielämä alkakoon! Myös Facebook pursuilee kesäisin varvasselfieitä: paljaat varpaat kukkaniityllä, paljaat varpaat laiturinnokassa, paljaat varpaat riippumatossa, paljaat varpaat piknik-viltillä viinilasin vieressä. Minäkin kuljen kesäisin paljain jaloin aina kun mahdollista, ja kesän suurimpia nautintoja on ehdottomasti upottaa varpaat raikkaaseen järveen, viileään nurmikkoon tai lämpimään hiekkaan.

Paljaat varpaat symboloivat kesän lämmön ja auringon lisäksi vapautta ja huolettomuutta. Paljain jaloin, ilman hiertäviä ja hiostavia kenkiä ihminen jotenkin palaa taas mutkattomaan, luonnolliseen tilaan.

Kengät liittyvät moderniin, kiireiseen kaupunkikulttuuriin. Hieman vanhempi ystäväni muisteli juuri, miten vielä 60-luvulla kulki Helsingissäkin kesäisin usein paljain jaloin, ja maallahan se nyt oli itsestään selvää.

Paljain jaloin on vaikea tärkeillä. Ajatuskin vakavasta pukumiehestä pitämässä tiukkailmeiselle johtoryhmälle esitystä paljain jaloin hymyilyttää.

Paljaat varpaat muistuttavat: otapas ihminen ihan iisisti, nyt on kesä, kaikki hyvin, ei mitään syytä hötkyillä.

Paljain jaloin olemme myös tavallista voimakkaammin yhteydessä maaäitiin. Tunnemme maan voiman, rauhoitumme, juurrumme. Meidän on helpompi hengittää syvään, antaa energioiden virrata ja vain olla tässä hetkessä.

Maahan voi sitä paitsi asetella varpaiden lisäksi itsensä ihan kokonaan. Pienestä asti ykköshuvejani on ollut loikoilla kesäisin nurmikolla pilviä katsellen. Siinä rentoutuu väkisinkin ja sitä paitsi muistaa, mistä tässä kaikessa taas olikaan kyse: taivas yllä, maa alla, ihminen siinä välissä.

Jalat tukevasti maan pinnalla, pää pilvissä. Juuri niin on hyvä.

Siinä loikoillessa voi samalla kätevästi heilutella paljaita varpaita.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin