Antaudu! Olet turvassa.

Antaudu! Olet turvassa.

with Ei kommentteja

Olemme kehon, mielen ja hengen muodostama kokonaisuus, mutta lisäksi meitä ympäröi kokonainen maailma. Suhteemme siihen voi olla vaivaton – tai varsin monimutkainen.

Meistä kaikista tuntuu varmasti joskus siltä, että asiat eivät kerta kaikkiaan suju. On kuin maailma olisi sotajalalla meitä vastaan ja elämä päivästä toiseen yhtä taistelua. Syynä saattaa olla se, että alitajuisesti odotamme maailman täyttävän juuri meidän henkilökohtaiset tarpeemme ja hermostumme, kun ei niin käy. ”Miksi minulle taas kävi näin? Tämä ei ole reilua. Asiat eivät nyt menneet yhtään niin kuin toivoin.” Tuttuja ajatuksia, mutta melko hyödyttömiä.

Mitä jos sen sijaan ajattelisimmekin, että ympärillämme soljuvalla elämällä on takanaan miljardien vuosien voima ja viisaus, jonka ansiosta se on joka hetki juuri sellaista kuin sen tuleekin olla? Että kaikki tapahtuu tarkoituksenmukaisesti?

Äkkiä elämästä tulee hyvin yksinkertaista.

Jos lakkaamme odottamasta kärsimättömästi, että hommat hoituvat oman mielemme mukaan, ja alamme sen sijaan suhtautua elämään luottavaisesti ja hyväksyvästi, kaikki alkaa näyttää aivan toisenlaiselta. Alamme vähitellen kunnioittaa jokaisen hetken todellisuutta ja – tämä on tärkeää – kysyä, miten voisimme palvella tuota hetkeä sen avautuessa eteemme. Emme siis enää kysy, mitä edessäni oleva hetki voi tehdä minun hyväkseni, vaan mitä minä voin tehdä sen hyväksi.

Tällaista hyväksymisen ja palvelun viitoittamaa elämää kutsutaan henkisissä kirjoituksissa usein antautumisen poluksi. Sana ”antautuminen” käsitetään kuitenkin usein väärin. Ajattelemme helposti sen olevan jonkinlaista luovuttamista, astumista syrjään elämästä. Moni pitää ajatusta antautumisesta pelottavana ja uskoo sen tarkoittavan passiivisuutta: ”Jos en taistele saadakseni, mitä haluan, minulle ei koskaan tapahdu mitään hyvää. Yhtä hyvin voin unohtaa koko jutun!”.

Todellisuudessa asia on juuri päinvastoin. jos haluamme kulkea antautumisen polkua, meidän on oltava uteliaita ja avoimia elämälle ja elettävä täydellä sydämellä sen sijaan, että ajatuksemme pyörisivät jatkuvasti omissa peloissamme ja haluissamme.

Aito antautuminen tarkoittaa, että lakkaamme kulkemasta ego edellä ja uskaltaudumme elämän vietäväksi, ei sitä, että lakkaamme elämästä.

Miljardeja ihmeellisiä asioita tapahtuu joka hetki, vaikka emme itse tekisi elettäkään. Planeetat pysyvät kiertoradoillaan, linnunradat kiitävät läpi avaruuden, ja fyysikoiden mukaan kvanttikenttien atomia pienemmät hiukkaset yhdistyvät hetkestä toiseen muodostaen kaiken, mitä ympärillämme näemme. Ja kaikki tämä tapahtuu siis ilman, että stressaamme, huokailemme tai ponnistelemme hampaat irvessä.

Jopa omassa kehossamme tapahtuu jatkuvasti uskomattomia asioita: solut jakautuvat, veri virtaa, sydän lyö ja keuhkot hengittävät. Emme itse tee näitä asioita; elämän käsittämätön täydellisyys huolehtii niistä. Ja jos se lakkaisi hetkeksikään, kaikki olisi ohi. Meidän ei kerta kaikkiaan auta kuin luottaa elämän voimaan ja viisauteen kaikkialla ympärillämme.

Miksi ihmeessä sitten luulemme, että jos lakkaisimme kontrolloimasta edessämme aukeavaa hetkeä, mitään hyvää ei enää tapahtuisi meille? Että putoaisimme jotenkin kelkasta? Uskommeko tosiaan, että maailmankaikkeus suuressa viisaudessaan osaa pitää huolen itsestään – paitsi niistä parista pikku jutusta, jotka tapahtuvat meidän nenämme edessä? Kuulostaa hassulta, mutta juuri niin me usein ajattelemme.

Annamme tyytyväisenä biljoonien asioiden tapahtua itsekseen kaikessa rauhassa – mutta emme niiden asioiden, jotka koskettavat meidän elämäämme. Ehei, niiden on sujuttava täsmälleen niin kuin me haluamme. Ja siinäpä ongelma onkin.

Todellisuudessa se, mitä nenämme edessä tapahtuu, ei nimittäin eroa millään tavalla siitä, mitä muualla maailmankaikkeudessa parhaillaan tapahtuu. Edessämme oleva hetki ei ole millään tavoin erityinen tai erilainen vain siksi, että satumme olemaan paikalla todistamassa sitä. Olemme kaikki osa samaa maailmankaikkeutta, vaikka näemme siitä vain kapean kaistaleen.

Antautuminen tarkoittaakin luopumista siitä virheellisestä käsityksestä, että tietyn asian on sujuttava haluamallamme tavalla vain siksi, että se sattuu lipumaan meidän silmiemme editse. Siltä, mitä edessämme juuri nyt aukeaa, on kestänyt miljardeja vuosia päästä tuohon hetkeen. Onko tuota hetkeä tosiaan syytä epäillä ja arvostella – vai voisiko siihen pikemminkin suhtautua uteliaasti, hyväksyvästi, arvostaen?

Kun olemme halukkaita luopumaan omista vaatimuksistamme ja vääristyneistä uskomuksistamme ja opimme kunnioittamaan edessämme aukeavaa todellisuutta, koko elämämme alkaa muuttua. Meidän ei enää tarvitse kontrolloida kaikkea ja jokaista ympärillämme. Harteiltamme putoaa raskas taakka.

Meillä on edelleen syy herätä aamulla, mutta se ei ole taisteleminen ja puurtaminen. Sen sijaan heräämme iloisina ja kiitollisina kokemaan vuorovaikutusta elämän kanssa. Onhan hienoa saada olla osa tätä kaikkea!

Suhteemme toisiin ihmisiin muuttuu myös. Heiltä jokaiselta on kestänyt miljardeja vuosia kehittyä juuri sellaiseksi kuin he nyt ovat, ja on kunnia saada olla vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. Sitä on aito antautuminen: luovumme vähitellen pienestä minästämme ja alamme kunnioittaa elämän suurenmoisuutta.

Antautumisen polulle voi astua vaikkapa niin, että hiljentyy tutkailemaan itseään. Voimme alkaa kyseenalaistaa omia uskomuksiamme ja miettiä esimerkiksi, miksi toimimme toistuvasti tavalla, joka ei ilmennä luottamusta elämää kohtaan. Vähitellen pääsemme eroon rajoittavista käsityksistämme ja turhasta kontrolloinnintarpeesta. Tilalle astuu elämän todellisuuden hyväksyminen kunakin hetkenä.

Ajan mittaan huomaamme, että elämän täydellisyys ympäröi meitä kaikkialla – ilman, että meidän täytyy ponnistella.

Me kaikki olemme osa hetki hetkeltä avautuvaa ja kehittyvää maailmankaikkeutta. Saamme olla vaikuttamassa vain omalta pieneltä osaltamme, joten tuo oma osuus kannattaa hoitaa hyvin. Kunnioita sitä, mitä elämän virta tuo eteesi, ja ymmärrä, että niin tehdessäsi osoitat elämää kohtaan luottamusta ja kiitollisuutta. Rauhoitu ja anna hyvien asioiden tulla luoksesi. Huomaa pienet ihmeet, joita pian alkaa tapahtua.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin