11 asiaa, joista voit huoletta luopua

11 asiaa, joista voit huoletta luopua

with Ei kommentteja

 Aika moni on viime aikoina havahtunut miettimään, miten oikein haluaa kallisarvoisen elämänsä viettää. Olemme kyllästyneitä juoksemaan hiki hatussa paikasta toiseen ja suorittamaan. Stressi ja kiire vievät helposti arjesta kaiken ilon ja rentouden. On varmasti olemassa helpompikin tapa elää, mutta miten siitä saisi kiinni?

Useimmilla meistä on erilaisia mielikuvia siitä, miltä meidän itsemme ja elämämme pitäisi näyttää. Ensimmäinen askel kohti rennompaa elämää voisikin olla luopua noista turhista mielikuvista ja malleista. Jo se riittää tekemään elämästä myönteisempää, iloisempaa ja luovempaa. Voisiko tämä olla se olla vuosi, jolloin pidät itsestäsi huolta sisäisesti ja ulkoisesti, hellität hieman ja lopetat jatkuvan, uuvuttavan itsesi arvostelun? On aika lakata ajattelemasta, ettet ole tarpeeksi.

Katso ympärillesi ja huomaa, ettei koko maailmassa ole ketään kaltaistasi. Olet toki keskeneräinen, mutta samaan aikaan valmis mestariteos.

Elämä muuttuu paljon rennommaksi, kun lakkaa tavoittelemasta täydellisyyttä ja alkaa hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Mitä jos lakkaisit vertailemasta itseäsi toisiin ja ystävystyisit sen sijaan itsesi kanssa? Vietät itsesi kanssa koko loppuikäsi, joten jo siksi kannattaa olla hyvissä väleissä. Toinen hyvä tapa yksinkertaistaa elämää on lakata arastelemasta ja pyytää rohkeasti, mitä haluaa. Joskus saa pyytämänsä, joskus taas ei.

Jos asiat eivät suju toiveiden mukaisesti, älä turhaan masennu ja ajattele, ettet onnistu missään, vaan luota maailmankaikkeuden viisauteen.

Jatka matkaa ja keskity yhä uudestaan siihen, mitä haluat luoda ja miten haluat elää. Vähitellen muutoksia alkaa tapahtua. Kannattaa myös uskaltaa pyytää apua, kun tarvitsee tukea ja ohjausta, ja olla itsekin valmis auttamaan ja kannustamaan muita.

Yksin puurtamisen aika on ohi – yhdessä olemme enemmän!

Jos mahdollista, hakeudu samanhenkisten ihmisten seuraan – sellaisten, jotka kannustavat sinua kasvussasi ja pyrkimyksissäsi ja haluavat myös itse mennä eteenpäin. Tämä on sinun kaunis ja arvokas elämäsi. Heittäydy avoimin mielin uusiin seikkailuihin ja muista, että täällä on tarkoitus olla hauskaa. Jos pipo alkaa kiristää liikaa, mieti, voisitko tehdä jotain toisin.

Usein pienilläkin muutoksilla on yllättävän suuri vaikutus.

Mikä tekee sinut iloiseksi? Tee sellaisia asioita usein. Kun uskallat luopua sellaisesta, mikä ei toimi, saat tilalle uutta ja parempaa ja elämäsi alkaa ohjautua kuin itsestään mielekkäämpään, sinulle sopivaan suuntaan. Seuraavat 11 vinkkiä auttavat luopumaan vanhasta, tekemään tilaa uudelle ja ottamaan vastaan kaikkien aikojen mukavimman vuoden.

1. Lakkaa yrittämästä muuttaa toisia.

Ah, mikä helpotuksen huokaus – niin sinulle kuin niille toisillekin! Et ole vastuussa muiden ihmisten onnellisuudesta. Toki voit aina parhaasi mukaan auttaa, kannustaa, ja olla läsnä, mutta viime kädessä jokainen tekee valintansa itse. Keskity mieluummin siihen, mikä tekee sinut iloiseksi, ja anna ilosi pulppuilla toistenkin elämään.

2. Unohda hetkeksi tehtävälistat ja ole vain.

Irrottaudu säännöllisin väliajoin touhuamisesta ja jätä päivääsi tekemisen lisäksi tilaa vain olla: meditoi, hengittele tietoisesti, tee mielikuvaharjoituksia, kuulostele itseäsi. Maailma pysyy kyllä pystyssä, vaikka et koko ajan vahtisi.

3. Älä turruta epämiellyttäviä tunteita.

Kerro, mikä potuttaa, anna itsellesi lupa tuntea tuo tunne ja anna sen sitten mennä menojaan. Tämä on ehdottomasti nopein ja tehokkain tapa käsitellä tunteita (jep, olen kokeillut niitä kaikkia) ja luo tilaa mukavammille fiiliksille, kuten ilolle.

4. Lakkaa murehtimasta sitä, mikä meni pieleen ja keskity siihen, mikä onnistui.

Kiitollisuuspäiväkirja toimii aina: hanki kaunis vihko ja kirjoita joka ilta ennen nukkumaanmenoa muistiin kolme asiaa, jotka sujuivat hyvin, kolme asiaa, joista olet kiitollinen ja kolme asiaa, jotka tuottivat sinulle tuona päivänä iloa.

5. Lakkaa vertailemasta itseäsi toisiin.

Ole sen sijaan kiitollinen siitä, mitä sinulla on ja kaikista lahjoistasi, pienistä ja suurista. Iloitse ainutlaatuisuudestasi.

6. Rauhoita aamut.

Sillä, miten aamunsa aloittaa, on yllättävän suuri vaikutus päivään. Pyri nipistämään itsellesi edes pieni rauhallinen hetki aamuisin ennen arkipäivän rumban alkamista. Voit vaikkapa meditoida tai muuten hiljentyä, joogata, venytellä, keskittyä aarrekarttaasi tai tehdä jotain muuta mielikuvaharjoitusta.

7. Luovu erillisyydestä ja vahvista sen sijaan yhteyttä toisiin.

Harjoittele pitämään sydämesi myötätuntoisena, avoimena ja lämpimänä. Hymyile vaikka ohikulkijoille kadulla – eihän sitä koskaan tiedä, vaikka hymysi nostaisi jonkun synkkyyden syövereistä.

8. Pidä aina välillä taukoa sosiaalisesta mediasta.

Juu, ei ihan helppoa, mutta välillä kannattaa jättää laitteet nurkkaan ja kohdata ystävät ihan oikeasti. Somessa on helppo piilottaa aito minänsä erilaisten suojakuorten alle.

9. Anna kenkää sisäiselle jäkättäjällesi.

Eikö sisäiselle kriitikolle kelpaa mikään? Näytä sille ovea ja korvaa se lempeällä, arvostavalla äänellä. Kielteisestä sisäisestä puheesta on mahdollista oppia pois.

10. Lakkaa yrittämästä olla supernainen tai -mies.

Ei ole mikään pakko pärjätä aina yksin. Mitä yrität todistella ja kenelle? Opettele pyytämään apua ja ottamaan sitä vastaan. Autathan itsekin mielelläsi muita. Avun pyytäminen on tutkimusten mukaan merkki vahvuudesta, ei heikkoudesta.

11. Tule esiin piilosta.

Astu esiin suojakuoriesi alta ja anna valosi loistaa maailmalle. Uskalla haavoittua ja olla oma epätäydellinen itsesi. Se on aina paljon kauniimpi kuin sen ympärille varmuuden vuoksi rakentamasi kulissit.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin