Reissussa rähjääntyy – ja se on ihan parasta!

Reissussa rähjääntyy – ja se on ihan parasta!

with Ei kommentteja

Matkustaminen on ihanaa – varsinkin mielikuvissa. Niissä se on huomattavan vaivatonta ja kepeää. Reissussa loikoillaan terassilla riippumatossa tai aurinkotuolissa uima-altaalla vailla huolen häivää, siemaillaan raikasta viiniä vuoristokylän tavernassa tai pulikoidaan kirkkaassa merivedessä.

Mielikuvat ovat vähän kuin somepäivitykset: osa totuutta.

Niistä puuttuvat ne vähemmän hohdokkaat hetket, kun jonotetaan hiki valuen lentokentän turvatarkastukseen, sairastutaan vatsatautiin tai todetaan heti perille päästyä, ettei autovaraus netin kautta mennytkään ihan putkeen.

Yleensä stressaaminen alkaa jo hyvissä ajoin ennen lähtöä. Passi. Matkaliput. Rahat. Aurinkolasit. Kuka kastelee kukat? Viimeiset hoidettavat asiat kaatuvat niskaan, ja juuri ennen lähtöä mieleen muistuu vielä noin kymmenen hommaa, jotka on pakko hoitaa ennen kuin ulko-ovi takana loksahtaa kiinni.

Ja entäs sitten pakkaaminen! Tälläkin hetkellä matkalaukku tuijottaa syyttävästi tyhjänä, kun eräs nimeltä mainitsematon pohtii sekamelskan keskellä, montako mekkoa ottaisi ja tarvitaankohan sitä paksumpaa villatakkia. Ja apua, millaiset kengät?

Silti tiedän, että viimeistään siinä aiheessa, kun on selvitty lentokoneeseen asti, kaikki on taas hyvin.

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita on todennäköisesti tälläkin reissulla luvassa, mutta yhtä varmasti myös monta hauskaa ja unohtumattoman kaunista hetkeä.

Usein mieleen jäävät kyllä parhaiten ne kreiseimmät tilanteet. Olen suhteellisen varma, etten koskaan unohda päiviä, jotka vietin 40+ asteen kuumeessa rantahotellissa Rio de Janeirossa (muut kävivät sillä välin Sokeritoppavuorella, oli kuulemma hieno), kämmenen kokoista valkoista hämähäkkiä toivottamassa tervetulleeksi suihkuun Koh Samuilla tai totaalista eksymistä iltahämärissä Barcelonan sivukujille. Kaikista näistäkin selvittiin (hämiksestä toipuminen kesti kyllä totuuden nimessä aika kauan).

Uskon, että lähdemme hakemaan matkoilta myös haasteita: tilaisuuksia tehdä jotain epätavallista, seikkailla kauas pois omalta mukavuusalueelta, oivaltaa, oppia, kasvaa. Kun vastoinkäymisistä selviää voittajana, fiilis on mahtava. Tämä nainenhan pärjää missä vaan!

Ei matkaa turhaan pidetä koko elämän vertauskuvana. Tie voi välillä olla ihan hemmetin töyssyinen, mutta perille päästyä edessä aukeaakin sitten sellainen näköala, että ei voi todeta kuin: kyllä kannatti!

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkinen opettaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella ja hyvillä viboilla. Leena tekee syväluotaavia intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa Hyvät Vibat -yksilöenergiavalmennuksessaan® ottamaan energiat ja elämän haltuun vastaanotollaan Vallilassa ja etänä. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.  

Sukella hyviin viboihin jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan energiatyöskentelyn videoluennon.  

Tutustu Leenan palveluihin.  

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa.
Jaa blogiteksti:Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin