Luottamisen taito

Luottamisen taito

with Ei kommentteja

Tiedäthän ne hetket, kun sanot itsellesi: ”Nyt on vain pakko luottaa”? Ehkä elämä on äkkiä lievässä kaaoksessa, epävarmuus nakertaa, asiat eivät sujuneetkaan niin kuin suunnittelit tai tilanne tuntuu jostain syystä ylivoimaiselta. Joka tapauksessa tiedät, että enää ei oikeastaan voi tehdä muuta kuin päästää irti ja uskoa siihen, että kaikki järjestyy.

Minulle nuo hetket ovat tuttuja, joten olen päässyt harjoittelemaan luottamisen jaloa taitoa runsain mitoin ihan käytännössä. Ja sitä luottaminen tosiaankin on: taito, harjoitus – vaikkapa sellaisina hetkinä, kun asiat eivät tunnu etenevän tarpeeksi nopeasti tai siihen suuntaan kuin ajatteli, tai kun elämä yllättää oikein kunnolla.

Elämän viisauteen ja tarkoituksenmukaisuuteen luottaminen vaatii joskus kärsivällisyyttä ja lujaa uskoa. Seuraavasta neljästä vinkistä saattaa olla apua.

  1. Vastaukset löytyvät sisältäsi.

Yhteys kaikkeen ympärillämme – niin muihin ihmisiin, ympäristöömme kuin maailmankaikkeuden ohjaukseenkin – löytyy viime kädessä sisältämme. Kun puhumme elämään tai maailmankaikkeuteen luottamisesta, saatamme salaa toivoa, että jokin ulkopuolinen voima pyyhältää elämäämme ja pelastaa meidät haasteiltamme ja vaikeuksiltamme. Pidämme itseämme heikkoina ja voimattomina suhteessa suureen ja mahtavaan elämänvoimaan.

Todellisuudessa maailmankaikkeus olemme me itse, ja tuo suuri ja mahtava elämänvoima – niin, sehän asuu jo meissä.

Sisällämme elää viisaus, joka ohjaa meitä eteenpäin, kun vain maltamme kuunnella sitä.

Usein tiedämme vaistomaisesti, mitä tehdä ja mihin suuntaan astella, kun vain luotamme intuitioomme ja kuuntelemme sydäntämme. Käytännössä elämään luottaminen on siis usein omaan sisäiseen ohjaukseen luottamista.

  1. Luovu rohkeasti siitä, mikä estää etenemästä.

Elämään luottaminen ei tarkoita sitä, että odottelemme jonkun pelastavan meidät, vaan pikemminkin sitä, että kohtaamme – ihan käytännön tasolla – omat pelkomme ja rajoittavat uskomuksemme. Miksi (hemmetissä) olen tässä tilanteessa? Miksi olen tilannut tällaisen opetuksen? Kun uskallamme vastata näihin kysymyksiin ja luopua peloista niiden taustalla, asiat alkavat muuttua.

Sen sijaan, että vain mumiset itsellesi irtipäästämisen mantraa, ota selvää siitä, mikä käytännössä estää sinua etenemästä juuri nyt. Ja luovu sitten tuosta tietystä ajatuksesta, uskomuksesta, oletuksesta – mikä ikinä se onkin.  Omat haasteeni ovat saaneet minut huomaamaan itsessäni muun muassa syvälle juurtuneita riittämättömyyden- ja arvottomuudentunteita ja lisäksi epämääräisen tunteen yksin olemisesta, vaikka todellisuudessa saan jatkuvasti tukea ja apua – ihan niin kuin kaikki muutkin.

Kun omia pelkojaan alkaa tarkastella mielen luomina uskomuksina eikä totuuksina, saa oman voimansa itselleen takaisin.
  1. Maailmankaikkeus palvelee, mutta ei välttämättä miellytä meitä.

Saatamme joskus haaveilla hurjista rahasummista, huikeasta menetyksestä tai helposta elämästä. Mutta olisiko siitä meille oikeasti hyötyä, palvelisiko se elämämme syvintä tarkoitusta, saisiko se meidät luottamaan itseemme ja omiin kykyihimme, opettaisiko se meille itseluottamusta, rohkeutta, myötätuntoa ja muita asioita, joita olemme tulleet tänne oppimaan? Luultavasti ei.

Olisihan se tietysti mukavaa. Mutta se ei välttämättä palvelisi minua. Minua palvelee paljon enemmän se, että kohtaan omat pelkoni ja kasvan rohkeammaksi, että löydän yhä uudestaan oman viisauteni ja voimani sisältäni ja että kuljen lannistumatta omin jaloin kohti päämääriäni.

  1. Joskus se, ettet saa haluamaasi, on lahja.

Joskus jokin ovi saattaa kolkuttelustamme huolimatta pysyä visusti kiinni – hyvästä syystä. Tämä pätee erityisesti silloin, jos kuvittelemme pääsevämme sen kautta helpolla.

Usein olemme tilanneet mutkia matkaan siksi, että syvemmällä tasolla haluamme oppia niiden meille tarjoamat opetukset.

On tavallista, että löydämme voiman ja rohkeuden sisältämme vasta pakon edessä, tiukan paikan tullen. Ja kun niin käy, huomaamme, että tuo ikävältä tuntunut opetus onkin todellisuudessa ollut arvokas lahja.

Leena Siitonen

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja, näkijä ja energiavalmentaja, joka lähestyy henkisyyttä rennolla otteella. Leena tekee intuitiivisia tulkintoja ja ohjaa valmennettaviaan energiatyöskentelyn avulla stressistä ja turhautumisesta sisäiseen varmuuteen, eheyteen ja tasapainoon vastaanotollaan Helsingin Vallilassa ja Skypen kautta. Leenan Lempeän elämän käsikirja säätäjille on ilmestynyt Viisas elämä -sarjassa.

Seuraa hyviä viboja jo tänään ja tilaa Leenan uutiskirje! Saat heti lahjaksi inspiroivan Vibat haltuun -videoluennon energioiden hallinnasta.

Tutustu Leenan palveluihin

Seuraa Hyviä Viboja Facebookissa ja Instagramissa

Jaa blogiteksti:Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin